Uusimmat kesäblogit:

Lappajärveläiset ovat valokuvanäyttelyn keskiössä 

Viivi Ala-aho, Urpo Purola, Anssi Kuusela ja Kalevi Pölönen Lappajärven museolla.
Viivi Ala-aho, Urpo Purola, Anssi Kuusela ja Kalevi Pölönen Lappajärven museolla.

LAPPAJÄRVEN museon kesän 2023 näyttely jatkaa Ville Syrjälän hienoa valokuvien kavalkadia.    Näyttelyn 230 mustavalkoisen kuvan materiaali on kerätty noin 10 000 digitoidun kuvan joukosta. 

Kuvamateriaalin runsaus on tuottanut tiettyä hankaluutta valitsijoille ja siksi tarkoituksen mukaisista syistä tästä näyttelystä on rajattu pois muutamia aihealueita, kuten urheilukuvat ja viralliset kunnalliseen tai muuhun hallintoon liittyvät kuvat. Nyt on haluttu paremminkin esittää Lappajärven kylien elämää, työtä ja tilanneotoksia sekä henkilökuvia. Kuvien ilmaisu näyttää, että Ville Syrjälällä valokuvaajana oli selvästi hyvää tilannetajua. Valitettavasti kuvien osalta voi myös todeta sen, että kaikki Lappajärven alueet eivät ole näiden otosten osalta saaneet samanlaista painoarvoa. Kuvia ei yksinkertaisesti ole. Mutta jokainen kävijä arvioikoon tilanteen itse ja se voidaan korjata tulevissa näyttelyissä. Onhan Ville Syrjälän 25 000 negatiivin digitointi vielä pahoin kesken. 

Tänä kesänä Lappajärven museokesän näyttelyvieraiden opastajaksi ajalle 1.–30. heinäkuuta on saatu kunnan palkkaamana opiskelija Viivi Ala-aho. Hänen tuellaan ja avustamana museokävijä voi tutustua myös muihin museossa esillä oleviin kokonaisuuksiin. 

Lappajärven museosta löytää edelleen Lappajärven seurakunnan perinteisen osaston sekä sotiemme veteraanien ja maanpuolustuksen kammarin. Koulunäyttelyhuone on yhä katsottavissa ja täksi kesäksi on saatu esille pieni kokonaisuus lappajärveläisen alan harrastajan Jukka Karin metallinpaljastajalla löytämiä esineitä: rahoja, erikoisia sotilasnappeja, ynnä muuta. 

Urpo Purola 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.