Valon juhla 

Jeesus on todellinen maailman valo, kirjoittaa Jaakko Keto.
Jeesus on todellinen maailman valo, kirjoittaa Jaakko Keto.
Jeesus on todellinen maailman valo, kirjoittaa Jaakko Keto.
Jeesus on todellinen maailman valo, kirjoittaa Jaakko Keto.

JUHANNUS on keskikesän juhla, jota vietetään kaikista valoisampaan vuodenaikaan. Se on monella kesäloman, levon ja voimaantumisen aikaa. Itse asiassa juuri 21.6. on meillä Suomessa kaikkein valoisin päivä. Juhannuksena vietämme kristillisen kalenterin mukaan myös Johannes Kastajan syntymäpäivää, sitä on vietetty 400 luvulta asti. Hänen tehtäväkuvansa sopiikin meidän valoisaan juhannuksen aikaan. Raamattu sanoo: ”Tuli mies, Jumalan lähettämä. Hänen nimensä oli Johannes. Hän tuli todistajaksi, todistamaan valosta, jotta kaikki uskoisivat hänen kauttaan. Ei hän ollut se valo, vaan hän tuli todistamaan valosta. Todellinen valo, joka valaisee jokaisen ihmisen, oli tulossa maailmaan.” (Joh.1:6-9) 

Johanneksen tehtävä oli todistaa todellisesta valosta, joka on Jeesus Kristus. Hänen tehtävänsä oli tasoittaa tie Herralle. Se ei ollut mikään pieni tehtävä, se oli tärkeä ja Jumalan ennalta suunnittelema tehtävä, josta jo profeetta Jesaja oli ennustanut. Johannes todisti Jeesuksesta, että hän ei ollut kelvollinen edes avaamaan hänen kenkänsä nauhoja. Nähdessään Jeesuksen Johannes totesi: ”katso Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!”  

JOHANNES KASTAJAN tehtävä jäi ajallisesti kovin lyhyeksi, häntä kohtasi ennenaikainen kuolema Herodeksen toimesta. Silti Jeesus sanoi Johanneksesta, että hän oli loistava lamppu, hän oli enemmän kuin profeetta, hän oli se, joka valmisti tien Jeesuksen edellä. Sen lisäksi Jeesus sanoi: ”ei ole naisista syntyneiden joukosta noussut suurempaa kuin Johannes Kastaja, mutta vähäisin taivasten valtakunnassa on suurempi kuin hän.”  

Jeesus on todellinen maailman valo. Se on tarkoitettu loistamaan valoa jokaisen ihmisen sydämessä. Jeesus sanoi myös seuraajilleen: ”te olette maailman valo.” Siinä yhteydessä hän puhui hyvistä teoista, jotka on tarkoitettu korottamaan taivaallista Isää tämän pimeän maailman keskellä. Hänen seuraajansa on siis tarkoitettu loistamaan sitä valoa, jonka Jeesus itse on saanut meissä syttymään. Valon vaikutus kesäpäivänä puhutelkoon meitä jokaista. Mieti aurinkoa jossain Lapin maisemissa, missä se ei laske yölläkään. Kertokoon se meille Vapahtajasta, ikuisen valon lähteestä, jolle pilkkopimeäkin on kuin keskipäivä.  

Jaakko Keto  

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.