Uusimmat kesäblogit:

Salmiahon silta uusitaan Evijärvellä

ETELÄ-POHJANMAAN ELY-keskuksen alueella uusitaan tänä vuonna yksi silta ja vaihdetaan viisi putkisiltaa uusiin. Lisäksi viime vuonna aloitetut Hundholmenin ja Storbron siltojen rakennustyöt saadaan päätökseen. Kesällä tehdään myös pienempiä siltojen rakenneosien korjauksia ja erilaisia siltoihin liittyviä ylläpitotöitä. Siltojen suunnitteluun, rakentamiseen ja korjauksiin käytetään tänä vuonna noin neljä miljoonaa euroa.

Ainoa isompi siltaurakka Järviseudun alueella on Salmiahon silta (maantie 17898, Evijärvi). Kyseessä on putkisilta. Vanha putki korvataan uudella putkella. Liikennehaitta tulee olemaan muutamasta päivästä viikkoon ja liikenne ohjataan tämän ajan kiertotien kautta tai kiertoreitti osoitetaan viitoituksilla.  

–Huonokuntoisia siltoja pohjalaismaakuntien alueella on 88 kappaletta ja 52 painorajoitettua siltaa. Kuntoperusteisia sillankorjaustarpeita on kuitenkin niin paljon, ettei rahoitus riitä painorajoitettujen siltojen uusimiseen tai korjaamiseen, kertoo Liikenteen ja infrastruktuurin projektipäällikkö Sami Palo ELY-keskuksesta.

–Sillan kantavuuden ongelmat eivät vastaa sillan kuntoa eli silta voi olla hyväkuntoinen, mutta ei salli liian suuria kuormia.

Korjauskohteita priorisoidaan muun muassa kiireellisyyden, kohteen liikenteellisen merkittävyyden ja käytettävissä olevan rahoituksen mukaan.

Luitko jo nämä?

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Annie Laitila kehottaa yrittäjiä miettimään UNESCON Geopark-statuksen hyötyjä omaan asiakasvirtaan.

Status tuli – mitäs nyt? 

KRAATTERIJÄRVI Geopark -hankkeelle myönnetty vihreä kortti virallistetaan vasta toukokuussa, mutta työ hankkeen eteen alkaa jo

Annie Laitila kehottaa yrittäjiä miettimään UNESCON Geopark-statuksen hyötyjä omaan asiakasvirtaan.

Status tuli – mitäs nyt? 

KRAATTERIJÄRVI Geopark -hankkeelle myönnetty vihreä kortti virallistetaan vasta toukokuussa, mutta työ hankkeen eteen alkaa jo

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.