Vain kuukausi Soinin Luonto- ja erämessuihin!

Soinin luonto- ja erämessuihin on aikaa kuukausi.
Soinin luonto- ja erämessuihin on aikaa kuukausi.
Soinin luonto- ja erämessuihin on aikaa kuukausi.
Soinin luonto- ja erämessuihin on aikaa kuukausi.

Lauantaina 10.6.2023 järjestetään jälleen Soinissa luonto- ja erämessut. Messut ovat kolmannet luonto- ja eräteemaiset messut ja messuille on tulossa ennätysmäärä näytteilleasettajia. Tällä hetkellä messupaikan on varannut jo 90 toimijaa, joten luvassa on monipuolisesti näkemistä ja tekemistä.

–Messuosastot on käytännössä lähes loppuunmyyty, mutta jos ilmoittautuminen on unohtunut, kannattaa ottaa todella nopeasti yhteyttä, naurahtaa Jaana Pöllänen, joka järjestelee messuja Soinin kunnan hallinnoiman Eränkäynnistä lumovoimaa -hankkeen puitteissa.

Messuilla toimintaansa esittelevät monet metsästykseen liittyvät valtakunnalliset järjestöt ja yritykset, paikalliset metsästykseen, luontoon ja retkeilyyn liittyvät yhdistykset ja lähialueiden yritykset. Yhtenä messujen pääyhteistyökumppanina on soinilainen Ahti Huvila Oy, jonka kautta messuille saapuu lukuisia metsästykseen ja asealaan liittyviä tunnettuja yrityksiä.

Messuohjelma on viimeisiä tarkennuksia vaille valmis. Luvassa on metsästyssimulaattori, jousiammuntaa, perhokalastuksen saloja ja tarkkuusheittoja, linnunpönttöjä, jälkientunnistusta, moottorisahataidetta, eräaiheisia videoita, tietoa Etelä-Pohjanmaan retkeilyreiteistä, kalastus- ja metsästysmatkailua, maastopyöriä ja pyöräilyä, metsästyskoirien rotuesittely, metsästysnoutajien näytös ja leikkimielinen noutokilpailu, minihevosratsastusta perheen pienimmille ja vielä paljon muuta. Messuilla pääsee myös halutessaan suorittamaan metsästäjätutkinnon. Messuille kannattaa tulla kokeilemaan onneaan, sillä arvonnassa voi voittaa vaikka maastopyörän tai Jopon. Jos on tulossa porukalla, kannattaa ilmoittautua ennakkoon messusivuilla ja voi voittaa arvonnassa riistakameran tai lahjakortin.

Messuvieraita viihdyttävät vauhdikas näyttelijä- ja kalastajaparivaljakko Tommi Korpela ja Kari Hietalahti. He opastavat messuilla perhokalastuksen salaisuuksiin ja saattavat haastaa vaikka pieneen heittokilpailuun. Soinilaislähtöinen metsästysvideoistaan tunnettu tubettaja Teemu Silvonen tuo messuille hämmästeltäväksi itse rakentamansa kyttäyskopin. Metsästysmatkailu on myös monin tavoin messuilla esillä. Marjaana ja Uljas Valkeinen tulevat kertomaan metsästysmatkoistaan maailmalla. Lisäksi messuilla esitellään ensi kertaa Eränkäynnistä lumovoimaa -hankkeessa rakennettuja metsästysmatkailutuotteita Soinista ja lähialueilta.

Mainos

–Hankkeeseen  osallistuneet yritykset ja yhdistykset ovat hyvässä vauhdissa tuotteistamisessa, kertoo Eeva-Marja Jokinen Eränkäynnistä lumovoimaa -hankkeesta.

–Erityisesti ilahduttaa, kuinka yritykset ja yhdistykset ovat päässeet alkuun yhteistyön edistämisessä.”

Messut saapuu avaamaan kansanedustaja Mikko Savola ja messualueena toimii tutusti Soinin yhtenäiskoulu. Soinin luonto- ja erämessut löytää niin Facebookista kuin Instagramistakin sekä internetistä osoitteesta www.soinintapahtumat.fi/eramessut. Ohjelma kellonaikoineen löytyy nettisivulta lähempänä messupäivää.

Aiheesta lisää

Muistatko tämän

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.