Joditabletteja alle 3-vuotiaille neuvolasta – käytetään vain vaaratilanteessa

Joditabletti käytetään vain, jos STM ja pelastusviranomainen niin ohjeistaa.
Joditabletti käytetään vain, jos STM ja pelastusviranomainen niin ohjeistaa.
Joditabletti käytetään vain, jos STM ja pelastusviranomainen niin ohjeistaa.
Joditabletti käytetään vain, jos STM ja pelastusviranomainen niin ohjeistaa.

ETELÄ-POHJANMAAN hyvinvointialue jakaa Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeen mukaisesti alle 3-vuotiaille soveltuvia jodivalmisteita. Joditabletit jaetaan kotitalouksiin neuvolakäynnin yhteydessä. Joditablettien jakelu aloitetaan toukokuun aikana, ja jakelua jatketaan marraskuun loppuun.

Alle 3-vuotiaiden joditabletit jaetaan Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella normaalin neuvolakäynnin yhteydessä. Jos neuvolakäynti ei ole ajankohtainen, jodivalmisteen noutoajan voi varata puhelimitse normaalista neuvolan ajanvarausnumerosta tai terveydenhoitajan soittoajalla.

Raskaana olevat saavat äitiysneuvolassa syntyvää lasta varten alle 3-vuotiaille soveltuvan joditabletin.

JODIVALMISTEEN paketissa on annostus- ja säilytysohjeet, joihin huoltajan tulee perehtyä tarkasti. Joditabletti käytetään vain, jos STM ja pelastusviranomainen niin ohjeistaa. Pelastusviranomainen lähettää vaaratiedotteen tai tiedottaa muilla keinoin, jos toimiin on syytä ryhtyä. Säteilyvaaratilanteessa suojautuminen sisälle on ensisijainen toimi. Joditablettien ottaminen on toissijainen tukitoimi.

STM päivitti lokakuussa 2022 ohjeen lääkejodin käytöstä säteilyvaaratilanteessa. Uusittu ohje perustuu Maailman terveysjärjestön (WHO) jodisuosituksiin.
STM:n ohjeistuksen mukaan julkinen terveydenhuolto hankkii alle 3-vuotiaille soveltuvia jodivalmisteita ja jakaa niitä lasten vanhemmille. Muulle väestölle eli yli 3-vuotiaille lapsille ja enintään 40-vuotiaille aikuisille suositellaan omaehtoista varautumista. Joditabletteja voi hankkia apteekeista.

Lisää terveysuutisia:

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/05/07/lintukotiin-uusi-johtaja-talon-sisalta/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/05/01/mahla-pohjolan-oma-voimajuoma/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/04/18/sosiaali-ja-kriisipaivystyksessa-edellisvuotta-enemman-tehtavia/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.