Lintukotiin uusi johtaja talon sisältä

–Tänne on aina mukava tulla töihin. Monesti pitää kääntyä katsomaan järvelle, kun se on niin kaunis, sanoo Maria Laasanen.
–Tänne on aina mukava tulla töihin. Monesti pitää kääntyä katsomaan järvelle, kun se on niin kaunis, sanoo Maria Laasanen.
–Tänne on aina mukava tulla töihin. Monesti pitää kääntyä katsomaan järvelle, kun se on niin kaunis, sanoo Maria Laasanen.
–Tänne on aina mukava tulla töihin. Monesti pitää kääntyä katsomaan järvelle, kun se on niin kaunis, sanoo Maria Laasanen.

MARIA LAASASELLE tuli alkuvuodesta täyteen kuusi vuotta työskentelyä Attendon omistamassa hoivakoti Lintukodissa Lappajärven Nississä. Hoivakodin johtajaksi hänet valittiin kevättalvella.

Lintukodissa on tällä hetkellä hoitotyössä yli 30 hoitajaa sekä kolme hoitoapulaista ja siivooja. Opiskelijoita on jatkuvasti työharjoittelussa tai oppisopimuksella oppimassa. Rekrytoinnit menevät sujuvasti, kun talo on tuttu harjoitteluajoilta.

Laasanen sanoo, että Lintukoti on ilmeisesti vetovoimainen yksikkö, koska varsinaisia rekrytointiongelmia ei ole ollut. Tilat ovat hyvässä kunnossa ja asianmukaiset. Hoitajat jopa kyselevät keikkaa.

Lintukoti perustettiin 2013 ja Attendon hallinnassa se on ollut vuodesta 2019.

ASUKKAIDEN ikähaitari on 63-vuotiaasta 103-vuotiaaseen. Lintukodissa on 48 ympärivuorokautisen asumispalvelun paikkaa, joista yksi on intervallihoitopaikka. Sille omaishoitajat voivat tuoda vapaapäiviksi kotona hoidettavan omaisensa.

–Lintukoti ei ole sairaala vaan näiden ihmisten koti, sanoo Laasanen painokkaasti. Tämä tarkoittaa, että välillä paikalle pelmahtaa vaikkapa kaverikoiria tai poni asukkaita ilahduttamaan.

–Toiminnan laadun seuraaminen on tärkeää. Lintukodissa tehdään pari kertaa vuodessa tyytyväisyyskysely. Kyselyitä tehdään henkilöstölle, asukkaille ja omaisille. Ajattelemme, että palaute on lahja. Yleensä on saatu hyviä tuloksia, mutta aina on kehitettävää, sanoo Laasanen.

 –Paljon meillä palaveerataan ja keskustellaan. Ja kissa nostetaan pöydälle tarpeen mukaan. Täällä asioihin pääsee vaikuttamaan.

Mainos

–On tärkeää, että työpaikalla on iloisia kasvoja ja väki tykkää tulla töihin. Meillä nauretaan yhdessä ja vanhusten kanssa. Kun voi nauraa yhdessä, tulee olo, että ollaan oikealla asialla. Oma perhe myös auttaa jaksamaan.

LAASASEN perheeseen kuuluu mies sekä 16-, 14-, 10- ja 4-vuotiaat lapset, kaksi poikaa ja kaksi tyttöä.

Laasanen on valmistunut 16 vuotta sitten sairaanhoitajaksi Vaasan ammattikorkeakoulusta. Sen lisäksi hän on tehnyt Sedussa lähiesimiehen tutkinnon ja opiskelee paraikaa ensimmäistä vuotta johtamisen ja kehittämisen tutkintoa Vaasan ammattikorkeakoulussa.

–Täällä on niin kannustava ilmapiiri, että lähdin opiskelemaan lähiesimiehen tutkintoa ja sitten johtamisen tutkintoa. Työ ja työtoverit ovat tuttuja, joten esimieheksi siirtyminen oli siinä mielessä vaivatonta.

Laasanen sanoo olevansa rauhallinen tyyppi, joka ei helposti hermostu.

–Tiedän, mitä sairaanhoitajan työ on. Tietenkin nyt kun olen vaihtanut roolia, tulee eteen erilaisia asioita. Ajattelen, että kaikkeen löytyy yleensä ratkaisu. Pitää vain keskustella ja katsoa asioita eri kanteilta, pohdiskelee Laasanen.

Uusi johtaja sanoo, että nykyään hoivakodeissa, niin myös Lintukodissa, yritetään tarjota vanhukselle oman näköistä elämää. Hän sanoo toivovansa, että kaikilla vanhuksilla olisi hyvin asiat, olisi omaisia, läheisiä ja ystäviä.

Aino Alppinen

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.