Ankkurit joutui Vedon oppikouluun

Janne Mäkelä kotiutti juhlaottelussaan kolme kertaa.
Janne Mäkelä kotiutti juhlaottelussaan kolme kertaa.
Janne Mäkelä kotiutti juhlaottelussaan kolme kertaa.
Janne Mäkelä kotiutti juhlaottelussaan kolme kertaa.

Veto-Ankkurit 2-0 (2-0,19-3)

Vimpelin Vedon ja Alajärven Ankkurien superpesiskauden avaus sujui sinivalkoisissa merkeissä Vedon pitäessä pisteet Saarikentällä. Ottelu oli samalla juhlahetki Veto-jokeri Janne Mäkelälle, joka sai täyteen viisisataa runkosarjaottelua pesäpallon pääsarjassa. Ikäviä uutisia Vedolle toi Mikko Kanalan loukkaantuminen jo toisessa vuoroparissa.

– Hänellä on kylkivamma. Samalla täytyy nostaa hattua joukkueelle tilanteen käsittelystä. Erityistunnustus Veeti Kortehistolle, joka pelasi mainiosti, vaikka ulkopelivastuu vain kasvoi tapahtuman myötä, pelinjohtaja Tomi Niskanen totesi.

Ensimmäisellä jaksolla Veto sai molemmat juoksunsa Ankkurien ulkokentän avustuksella. Toisella jaksolla luukut aukenivat kunnolla ja hallitseva mestari moukaroi sarjanousijan ulkokenttää mielin määrin. Kylmintä kyytiä Ankkurit sai päätösvuorossa, missä Veto mätki kolmetoista juoksua.

Vedon ykköspalkittu, neljä juoksua lyönyt ja 8/10 kärkilyöntitehot kerännyt Matias Rinta-aho oli luonnollisesti tyytyväinen.

– Pelasimme hyvin erityisesti ulkona. Toisella jaksolla kaikki myös onnistuivat lyömään palloa väliin ja jokeen, eli mukava oli pelata.

Ankkurien ykköspystin pokannut, kuusi kärkilyöntiä kerännyt Nestori Yli-Sissala oli toisenlaisissa tunnelmissa.

Mainos

– Ensimmäinen jakso oli siedettävä. Toisella jaksolla jouduimme lopuksi vimpeliläiseen oppikouluun, tarjolla oli vain sivustaseuraajan rooli.

Pelinjohtaja Niskanen kiitteli erityisesti suojattiensa ulkopeliä.

– Ulkopelimme oli erinomaista. Annoimme ainoastaan kolme juoksua kopinnostopallolla, joka pomppi läpi. Lopussa sitten sisäpelistä tuli ilotulitusta.

Ankkurien pelinjohtaja Juha-Matti Jaatinen oli vaisuna.

– Eipä ole häävit fiilikset. Latinki oli hyvä, otan vastuun siitä, ettei kentällä lopulta tapahtunut muuta kuin hirveä määrä virheitä.

Vedosta komeimmat kotiutusmäärän iski kuusi onnistumista merkkauttanut Jukka-Pekka Vainionpää.

Tomi Olli

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.