Veto on valmiina mestaruusjahtiin

Veto haluaa jälleen pelmuamaan Savonjokeen.
Veto haluaa jälleen pelmuamaan Savonjokeen.
Veto haluaa jälleen pelmuamaan Savonjokeen.
Veto haluaa jälleen pelmuamaan Savonjokeen.

Vimpelin Vedon superpesiskausi käynnistyy torstaina 11. toukokuuta kun Saarikentälle saapuu Alajärven Ankkurit. Veto lähtee kauteen jälleen kultaisilla ajatuksilla, tähtäimenä uusia viime vuotinen mestaruus. Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen on levollinen kauden kynnyksellä. 

– Mietteet ovat kokonaisuudessaan hyvät. Olemme hallikaudella saaneet vietyä eteenpäin asioita toivotusti, kohennusta on tullut niin pelaajien fyysisellä puolella kuin lyönti- ja etenemisvoimassa. 

Hän tiedostaa samalla hyvin, että mestarin päänahka on haluttu. 

– Mestaruuden puolustaminen tuo omanlaisiaan paineita, mutta ne kuuluvat asiaan. Kyseessä on samalla motivaattori, se antaa syyn sille, miksi tehdään töitä ja harjoitellaan. Meidän ei ole silti pakko tehdä tai näyttää mitään, sellainen on takanapäin, eli se tuo vastaavasti keveyttä. 

– En ole myöskään huolissani siitä, että jollain olisi liian hyvä olo viime vuotisen mestaruuden jälkeen, sellaisesta ei ole merkkiäkään. 

Laajalla materiaalilla kultakamppailuun

Vedolta löytyy vahvuutta niin sisä- kuin ulkopelissä. Sisäpelin osalta sinivalkoisilla on erittäin kova lyöntiarsenaali ja myös etenijävoimaa riittää. 

– Eri osa-alueilla on leveyttä, ja ulkopeli on vastaavasti tärkeä selkäranka. Oleellisinta on kuitenkin, että meillä on todella yhtenäinen joukkue, joka on sitoutunut tekemään töitä kovalla, ammattimaisella tasolla. 

Tärkeä elementti on laaja materiaali. 

– Sillä on iso merkitys. Laaja materiaali tuo myös kilpailuja pelipaikoista, kaikilla on tiedossa, että kunakin hetkenä parhaassa kunnossa olevat pelaavat. Tämä kaikki tehdään tietenkin yhdessä, eli kaikille tulee mahdollisuuksia, pelimenestyksen ohella on tärkeää kehittyä yhä paremmaksi. 

Niskanen ei usko, että sarja on tällä kaudella perinteiseen tapaan Vimpelin, Sotkamon, Tampereen, Joensuun ja Kouvolan koitos. 

– Erityisesti Hyvinkää ja Kempele ovat vahvoja haastajia. Myös muissa joukkueissa on laatua ja kilpailukykyä, eli jokaisessa pelissä vaaditaan laadukasta tekemistä. 

– Näen sarjan kokonaisuudessaan tasaisempana kuin muutamiin vuosiin, mikä on todella hyvä lajin ja yleisön kannalta. 

Tomi Olli 

Luitko jo nämä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.