Sydänviikolla Liikkuen hyvää sydämelle

Sydänviikolla teemana on liikunnan merkitys terveydelle.
Sydänviikolla teemana on liikunnan merkitys terveydelle.
Sydänviikolla teemana on liikunnan merkitys terveydelle.
Sydänviikolla teemana on liikunnan merkitys terveydelle.

SYDÄNVIIKKOA vietetään 7.–14. toukokuuta. Monenlainen liikunta on hyväksi sydämen terveydelle. Arvokasta on arkinen liikkuminen kuten pihatyöt, portaiden käyttäminen, pyörällä kulkeminen, koiralenkit ja marjastus. Liikuntaharrastustakaan ei kannata unohtaa.

Säännöllinen liikunta tuo hyviä vaikutuksia sydämelle. Se kehittää sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa, vaikuttaa myönteisesti veren rasva-arvoihin ja verenpaineeseen, auttaa painonhallinnassa sekä lisää mielen hyvinvointia. Sen lisäksi se kehittää hengitystä ja keuhkojen toimintaa, lihasvoimaa ja nivelten toimintaa.

Liikkumaan päästään Lappajärven Itäkylän kuntoportaissa Kuoppalantien varrella sunnuntaina 7. toukokuuta kello 13 alkaen. Tiedossa on alkuverryttelyä, sydäniskurin käytön ohjausta, supersuunnistusta lapsille ja iloista mieltä. Mukaan kutsutaan liikkumisesta kiinnostuneita koko Järviseudulta ja  muualtakin!

Sydänliiton verkkoluento Liikkuen hyvää sydämelle – miten se onnistuu? on 9. toukokuuta kello 18 alkaen osoitteessa https://sydan.fi/sydanviikko.

Jos ei pääse muiden mukaan, voi lähteä yksin tai toisen kanssa kävelemään, lähimpiin kuntoportaisiin, luontopolulle ja paikkakunnan ulkoliikuntapaikkoihin.

Lähdetään kaikki liikkeelle sydämen hyväksi!

Leena Uusitalo

Sydänyhdistys toimii ja vaikuttaa

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.