Järvilakeuden kansalaisopiston toiminta kasvoi vuonna 2022

Järvilakeuden kansalaisopiston kannatusyhdistys kokousti Alahärmässä. Kuva: Leea Keto.
Järvilakeuden kansalaisopiston kannatusyhdistys kokousti Alahärmässä. Kuva: Leea Keto.
Järvilakeuden kansalaisopiston kannatusyhdistys kokousti Alahärmässä. Kuva: Leea Keto.
Järvilakeuden kansalaisopiston kannatusyhdistys kokousti Alahärmässä. Kuva: Leea Keto.
JÄRVILAKEUDEN kansalaisopiston kannatusyhdistyksen kokous pidettiin 26. huhtikuuta RoadHousessa, Kauhavan Alahärmässä.

Paikalla oli 15 kuntien kokoukseen nimeämää edustajaa. Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2022 toimintakertomus ja tilinpäätös.

Opiskelijat palasivat ilahduttavasti takaisin opistoon koronavuosien notkahduksen jälkeen: Opiskelijoita oli yhteen kertaan laskettuna 3 884 ja kursseille tai luennoille osallistumisia kertyi peräti 8 703. Opiskelijoissa oli kuluneena vuotena mukana myös Ukrainasta tulleita pakolaisia. Eniten opetustunteja ja opiskelijoita kertyi aikaisempien vuosien tapaan liikunta- ja tanssikursseille. 

Kahden tappiollisen toimintavuoden jälkeen tilinpäätös oli positiivinen, mitä selittää osaltaan kurssimaksutuottojen palautuminen koronaa edeltäneelle tasolle. Kurssimaksuilla katetaan kuitenkin edelleen vain pieni osuus kuluista, eli noin 15 prosenttia. Perustoimintaa tukee laaja hanketoiminta, joka osaltaan kasvattaa liikevaihtoa. Liikevaihto oli toimintavuotena 1 263 414 euroa, eli 150 786 euroa edellisvuotta enemmän. Suurin osa menoista eli 77 prosenttia oli palkka- ja matkakustannuksia. Opisto onkin alueellisesti merkittävä työllistäjä joko osa-aikaisesti tai päätoimisesti, sillä kaikkineen palkkoja maksettiin toimintavuotena yli sadalle henkilölle.

Muistatko nämä?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.