Järvilakeuden kansalaisopisto kutsui Thaimaasta alueelle muuttaneita kylään

Yhteisen pöydän ympärillä syntyi vilkas ja iloinen puheensorina.

Julkaistu:

Järvilakeuden kansalaisopisto on vahvistanut entisestään rooliaan maahanmuuttajien kotouttamistoiminnassa. Kauhavan vastaanottokeskus toimi aikoinaan lähtölaukauksena kotouttamistyölle. Sittemmin valtio on ryhtynyt tukemaan toimintaa, ja opiston rooli on ajan myötä vahvistunut. 

–Teemme kotouttamista sekä opiston normaalina valtionosuustoimintana että hankkeiden kautta. Lauantain tapahtuman järjestäjä oli Oppia ja osallisuutta -hanke. Tämän hankkeen kohderyhmänä ovat nimenomaisesti naiset, ja hanke on Opetushallituksen rahoittama. Tilaisuuteen oli kutsuttu osanottajia opiston toiminta-alueelta, kertoo Järvilakeuden kansalaisopiston rehtori Leea Keto

Tilaisuudessa jokainen osanottaja sai puheenvuoron ja kertoi omasta taustastaan ja nykyhetkestään. Welcome2EP-hanke esitteli palveluitaan. Mukaan oli saatu Kauhavan Marttojen edustajat, jotka kutsuivat Thai-naiset mukaan yhdistyksensä toimintaan. Syyriasta Suomeen lapsena muuttanut Manar Amel kuvaili omaa matkaansa Suomeen ja suomalaisuuteen. 

Lopuksi syntyi vilkas keskustelu opiskelusta ja työskentelystä. Osallistujat toivoivat voivansa harrastaa jotain yhdessä suomalaisnaisten kanssa. Monella haasteena kotoa lähtemiselle ovat pienet lapset, työssä oleville puolestaan pitkät työpäivät.

Vuoden 2020 lopulla Etelä-Pohjanmaalla asui 183 Thaimaan kansalaista. 

Aino Alppinen

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.