Järvilakeuden kansalaisopisto perusti paikallistelevisiokanavan Youtubeen

Kyläkanavaa ideoivat Toni Annala (vas.), Jarmo Kumpula ja Alexandra Mäenpää. Kuva: Maaria Koivula-Talkkari
Kyläkanavaa ideoivat Toni Annala (vas.), Jarmo Kumpula ja Alexandra Mäenpää. Kuva: Maaria Koivula-Talkkari

JÄRVILAKEUDEN kansalaisopisto on aloittanut Kyläkanava-nimisen hankkeen, jonka tarkoituksena on luoda Youtubeen Kauhavan, Evijärven ja Lappajärven oma paikallistelevisiokanava nimeltä JL-Kyläkanava.

Palveluun tuotetaan paikallista ohjelmaa, jota voi katsoa maksutta. Aineisto jaotellaan aihealueittain, ja tarjolla on sekä tallenteita että livestriimejä. Paikallisia toimijoita myös kannustetaan ja koulutetaan itse tuottamaan Kyläkanavalle sisältöjä.

Aisaparin rahoittamassa, kaksivuotisessa Kyläkanava-hankkeessa työskentelevät Jarmo Kumpula, Alexandra Mäenpää ja Toni Annala.

–Pyrimme osallistamaan kyläyhteisöä ja mahdollistamaan sisällöntuotantoa esimerkiksi erilaisilla kursseilla sekä lainattavilla kameroilla ja mikeillä, sanoo Mäenpää.

Ensimmäinen Kyläkanavan striimi lähetetään ilmoille perjantaina 29. huhtikuuta kello 17.

–Tarkoituksena on aloittaa kyläkanava livelähetyksellä, jossa hankkeen takana olevat henkilöt esittelevät, mistä on kyse. Toivon mukaan kanavan sisältö kiinnostaa alueella ja saamme monia tahoja mukaan tuottamaan sisältöä kanavalle: sehän tässä lopulta on pointtina, että sisältöä voi kuka tahansa tehdä, sanoo Annala.

–Kyläkanavan tavoitteena on lisätä alueen asukkaiden yhteenkuuluvuuden tunnetta, positiivisten hyvän mielen asioiden näkyvyyttä ja kotiseutuidentiteetin vahvistumista. Politiikka ja muut haastavammat aiheet jätetään sisällön ulkopuolelle. Järvilakeuden kansalaisopisto järjestää kaikille avointa mediasisältöjen tuottamiseen liittyvää kurssitoimintaa ja koulutusta ympäri vuoden, sanoo Kumpula.

Järvilakeuden kansalaisopisto on aiemmin tuottanut muun muassa Muistoseurat-paikalliselokuvien sarjan. Myös monet Järvilakeuden kansalaisopiston aiemmat hankkeet ovat linkittyneet mediasisältöjen tuottamiseen.

–Tekemällä oppiminen on yksi tapa oppia uusia asioita, ja Kyläkanava tarjoaa tähän hyviä mahdollisuuksia. Kanava on tarkoitus juurruttaa hankkeen myötä osaksi opiston normaalia toimintaa, sanoo Järvilakeuden kansalaisopiston rehtori Leea Keto.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.