Evijärvellä puutarhajätettä vastaanotetaan uudessa paikassa – Viikon 18 lyhyet uutiset

Viikon 18 lyhyissä uutisissa kerrotaan muun muassa Evijärven puutarhajätekeräyksestä, Lappajärvelle hakeneista papeista, Miljoona roskapussia-kampanjan tilanteesta sekä Lappajärven kouluruoan arvostuksesta.
Viikon 18 lyhyissä uutisissa kerrotaan muun muassa Evijärven puutarhajätekeräyksestä, Lappajärvelle hakeneista papeista, Miljoona roskapussia-kampanjan tilanteesta sekä Lappajärven kouluruoan arvostuksesta.
Viikon 18 lyhyissä uutisissa kerrotaan muun muassa Evijärven puutarhajätekeräyksestä, Lappajärvelle hakeneista papeista, Miljoona roskapussia-kampanjan tilanteesta sekä Lappajärven kouluruoan arvostuksesta.
Viikon 18 lyhyissä uutisissa kerrotaan muun muassa Evijärven puutarhajätekeräyksestä, Lappajärvelle hakeneista papeista, Miljoona roskapussia-kampanjan tilanteesta sekä Lappajärven kouluruoan arvostuksesta.

Puutarhajätteille osoite

EVIJÄRVELLÄ puutarhajätettä vastaanotetaan uudessa paikassa, jätevedenpuhdistamon takana ( Kaustisentie 154). Puutarhajätteet tulee lajitella merkittyihin keräyspaikkoihin. Risut erotellaan muusta puutarhajätteestä. Kotitaloudet voivat viedä puutarhajätettä maksutta, yritysten puutarhajätteitä ei saa viedä puutarhajätepisteisiin. ELY-keskus on kieltänyt puutarhajätteen varastoinnin Kalliokankaan entisellä kaatopaikalla. Puutarhajätteen vastaanottopisteen pysyvä sijainti vahvistuu myöhemmin.

LähiTapiola tukee

LÄHITAPIOLA Etelä-Pohjanmaa tukee alueen seuratoimintaa sekä lasten ja nuorten harrastustoimintaa tänä vuonna 40 000 eurolla. Tukea saavat Järviseudulta Alajärven 4H-yhdistys, Lappajärven Veikot, jalkapallojaosto sekä Soinin Palloseura Ry, jalkapallo ja salibady. LähiTapiola jakaa avustuksia neljä kertaa vuodessa lasten liikuntaharrastusten tukemiseen.

Kiitosta kouluruualle

LAPPAJÄRVEN yläkoululla tarjotaan maan 15. parasta kouluruokaa. Tulos selviää yläkoulun kouluterveyskyselystä. Lukion kouluterveyskyselyssä ruokaa piti laadukkaana jopa 89 prosenttia Lappajärven lukion opiskelijoista.

Pussi kerrallaan

YLEN Miljoona roskapussia -kampanjassa Alajärvi pitää edelleen Järviseudun kuntien kärkisijaa. Tiistaina alajärveläiset olivat keränneet yhteensä 296 pussia, kun saalis oli Kauhavalla 221, Lappajärvellä 43, Vimpelissä 13, Soinissa 20 ja Evijärvellä yksi pussi. Viikon kuluttua selviää, kuinka kuntien siivousviikot ovat kirittäneet pussien määrää korkeammalle.

Kaksi haki Lappajärvelle

LAPUAN hiippakunnan tuomiokapitulin istunnossa merkittiin tiedoksi, että Alajärven seurakunnan IV kappalaisen virkaa (Lappajärven alueen vastuupappi) on hakenut kaksi pappia, pastorit Mikko Elenius ja Jenny Kärki. Kortesjärvellä työskentelevä pastori Tuomas Meurman (Helsingin hiippakunta) nimitetään Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntapastorin virkaan 1.9.2023 lukien.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.