Uusi alku toi Carita Laukkosen värikylläistä taidetta Vimpeliin 

Carita Laukkosen taidetta on esillä Vimpelin kirjastossa.
Carita Laukkosen taidetta on esillä Vimpelin kirjastossa.
Carita Laukkosen taidetta on esillä Vimpelin kirjastossa.
Carita Laukkosen taidetta on esillä Vimpelin kirjastossa.

VIMPELIN KIRJASTOSSA esillä oleva New Start -taidenäyttely sai nimensä Carita Laukkosen maalaamasta samannimisestä taulusta.  

–Uusi alku on elänyt nyt tässä puolentoista vuoden ajan, kertoo Laukkonen teostensa luomisprosessista.  

Laukkosella on kilpaurheilijatausta ja taiteilijaminä on löytynyt vasta aikuisiällä.  

−Lapsuuden kodissa ei ollut tilaa taiteilijalle. Purin intohimoni extreme-urheiluun: lumilautailuun ja muihin lautailulajeihin sekä myöhemmin motocrossiin.  

Hän on kotoisin Harjavallasta Satakunnasta ja muuttanut Evijärvelle seitsemän vuotta sitten. Sitä ennen Helsingissä asuessa lasten syntymän myötä alkoi syntyä myös runoja. 

−Evijärvellä käynnistyi uusi, erilainen vaihe. Tultiin maalle, jossa oli paljon tilaa luovuudelle. Sain tanssia ja laulaa yksin metsätiellä. Tuli syvempi vaihe itsensä löytämiseen. 

Laukkosen taulut syntyvät intuitiivisesti. Joskus yksi väri alkaa elää ja vaikka se lopulta jäisikin teoksen alimmaksi kerrokseksi, se on osa prosessia. Toisinaan maalaus ei etene ja se pitää siirtää sivuun. Silloin hän kokee sen kuitenkin jatkavan työtään hänessä itsessään.  

−Luonto on minulle hyvin rakas, se inspiroi, antaa aiheita ja on paikka tyhjentyä maailman melusta. Saatan lähteä myös taulun kanssa luontoon. Aloitin yhden taulun keskellä lumihankea, sormenpäät jäässä. 

Tuottoisa jakso

TAITEILIJALLA on ollut menossa tuottoisa kausi, josta hän kertoo itsekin olevansa ihmeissään.  

–En ehtinyt pysähtyä taulun ääreen, vaan lähdin jo työstämään seuraavaa. Oli iso työ käydä jokainen taulu näyttelyä varten läpi ja miettiä mitä se puhuu. Arvostan taulujen sanomaa. 

Laukkosen maalaustyyli on abstraktia, hän käyttää paljon värejä ja voimakasta tekstuuria. Tekniikoista hän mainitsee kerroksittain maalauksen sekä poispyyhinnän ja palettiveitsen käytön, joilla saadaan alempia kerroksia esiin. Valutustekniikan avulla taas päästetään irti ja annetaan taulun syntyä. Välineitä hän sanoo käyttävänsä laajasti ikkunalastasta lähtien.  

−Minulla on ollut aiemmin pienempiä näyttelyitä Jorvin sairaalassa Espoossa, Pietarsaaressa ja Evijärvellä, mutta tämä tuntuu nyt ensimmäiseltä varsinaiselta näyttelyltä. Kaikki näyttelyn taulut ovat myös myynnissä, neljä on jo varattu. 

Näyttely on esillä kirjastossa toukokuun loppuun saakka. 

”Piilosta valoon”. Laukkonen halusi asumaan paikkaan, josta voi keittiön ikkunasta nähdä peuroja ja kauriita. 
Carita Laukkonen ja ”New morning − Uusi aamu”. 

Lisää aiheeseen liittyviä juttuja täällä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA