Kaupunginhallitus jakoi avustuksia Alajärvellä

Alajärven kaupunginhallitus myönsi Pentti Moision kulttuuriperinnerahastosta 10 000 euron avustuksen Alajärven kirkonkylän nuorisoseuran toimitalon ylläpitoon ja toiminnan lisäämiseen.
Alajärven kaupunginhallitus myönsi Pentti Moision kulttuuriperinnerahastosta 10 000 euron avustuksen Alajärven kirkonkylän nuorisoseuran toimitalon ylläpitoon ja toiminnan lisäämiseen.
Alajärven kaupunginhallitus myönsi Pentti Moision kulttuuriperinnerahastosta 10 000 euron avustuksen Alajärven kirkonkylän nuorisoseuran toimitalon ylläpitoon ja toiminnan lisäämiseen.
Alajärven kaupunginhallitus myönsi Pentti Moision kulttuuriperinnerahastosta 10 000 euron avustuksen Alajärven kirkonkylän nuorisoseuran toimitalon ylläpitoon ja toiminnan lisäämiseen.

ALAJÄRVEN kaupunginhallitus päätti 17. huhtikuuta, että Alajärvi osallistuu itäisen Etelä-Pohjanmaan työllisyyden järjestämisalueen suunnitteluun. Aiesopimus kuntayhtymän perustamisesta on määrä solmia 31.5. mennessä ja samalla perustetaan yhteinen valmisteleva toimielin. Työllisyyden hoito siirtyy kuntien vastuulle vuoden 2025 alusta.

ETELÄ-POHJANMAAN sairaanhoitopiirin ylijäämän palautus kutisti Alajärven kaupungin tilinpäätöksen 2022 ylijäämän 769 099,15 eurosta 640 199,15 euroon.

KAUPUNGINHALLITUS myönsi yleishallinnon avustuksia seuraavasti: Lehtimäen opisto 10 000, Alajärven Tassutiimi 500, Suokonmäen seudun kylät ry 500, Yhteinen Ähtärinjärvi ry 1 500, Eläkeliiton Alajärven yhdistys ry 500, Järvi-Pohjanmaan Seniorit ry 500, Nelimartat ry 200, Alajärven Syöpäosasto 600, SPR Alajärven osasto 1 500 ja SPR Lehtimäen osasto 600 euroa.

Pentti Moision kulttuuriperinnerahastosta myönnettiin yhteensä 74 188 euron avustukset. Museon toiminnan osalta päätettiin antaa Nelimarkka-residenssin arkkitehtuurihaaran toiminnan käynnistämiseen 6 000, Nelimarkka-residenssin Etelä-Pohjanmaan alueen naistaiteilijoiden ja taiteilijajärjestö Gedok Munchen välisen taiteilijaresidenssivaihto-ohjelman jatkamiseen 1 200, Nelimarkka-museon arkiston organisointiin 7 000 ja ukrainalaistaiteilijan työskentelyapuraha Nelimarkka-residenssiin kolmeksi kuukaudeksi 4 500 euroa.
Alajärvellä sijaitsevien Alvar Aallon rakennusperintökohteiden osalta myönnettiin Villa Väinölän tapahtumatuotannon kehittämiseen 4 000, Alajärven kirkonkylän
nuorisoseuran toimitalon ylläpitoon ja toiminnan lisäämiseen 10 000 sekä elinvoimalautakunnalle Alvar Aalto -kohteiden esittelyvideoiden tuottamiseen 8 650 euroa.
Perinne- ja kulttuurityöhön vanhan Lehtimäen kunnan alueella myönnettiin 11 avustusta:
Pohjois-Lehtimäen Kylät ry:lle ilmalämpöpumpun hankintaan kylätalo Metsoon
4 000, samoin Alajärven 4H-yhdistykselle perinneniittyyn liittyvään toimintaan,
Lehtimäen nuorisoseuralle Ränkiviikon järjestämiseen 3 858 euroa ja Nuorisoseurantalo Rientolan kunnostukseen ja kaluston uusimiseen 24 200 euroa, Taimelan koulun vanhempainyhdistykselle Rientolan esitystekniikan hankintaan 1 500, Lehtimäen vanha pappila Fagerkulla ry:lle Fagerkullafestin sekä muiden tapahtumien järjestämiseen sekä perinnetyön vaalimiseen 19 500 euroa, LC-Lehtimäelle sotaan lähteneiden muistopaasin siistimiseen 3 500 euroa, Lehtimäen Kirkonkylän Nuorisoseuralle talon ikkunaremonttiin 20 000 euroa, Lehtimäki-seuralle tapahtumien järjestämiseen, kotiseututyöhön ja hankintoihin 8 300 euroa, Mika Ala-Mattiselle kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennuksen saneeraukseen 5 630 euroa sekä Heikki Jokiaholle Suninsalmi Soi -tapahtuman järjestelyihin 3 900 euroa.

Mainos


PENKKIPUNNERTAJA Oliver Pelkosen kanssa päätettiin tehdä 500 euron yhteistyösopimus. Pelkonen kilpailee nuorten MM-tasolla ja tavoittelee palkintosijaa MM-kisoista sekä Suomen mestaruutta maksimivoimapunnerruksessa ja toistovoimapunnerruksessa.

ALAJÄRVEN Yrittäjät haki 10 000 euron avustusta Rokulipäivien järjestämiseen. Esityksenä oli 1 500 euron tuki. Useiden esitysten jälkeen asia päätettiin palauttaa valmisteluun äänin 6–4.

Lisää uutisia Alajärveltä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.