Soini mukaan itäisen Etelä-Pohjanmaan työllisyysalueeseen

Soinin kunta myönsi työntekijöilleen kuntosaliedun. Aiemmin on päätetty polkupyöräedusta.
Soinin kunta myönsi työntekijöilleen kuntosaliedun. Aiemmin on päätetty polkupyöräedusta.

SOININ kunnanhallitus päätti 17. huhtikuuta, että se on mukana Etelä-Pohjanmaan itäisen alueen kuntien kesken aloitettavassa aiesopimuksen valmistelussa koskien työllisyyden palveluiden järjestämisaluetta. Seinäjoen kaupunki lähestyi maakunnan kuntia mahdollisuudella osallistua vetämäänsä järjestämisalueeseen, mutta Soini ei ollut tyytyväinen esitettyihin lähtökohtiin ja vielä määrittelemättömiin toteutustapoihin. Se tarkasteli erilaisia malleja, joista itäisen alueen kuntien kuntayhtymä osoittautui parhaaksi.

TE-palvelut siirtyvät kunnille 1.1.2025. Uudistuksen tavoitteena on palvelurakenne, joka edistää parhaalla mahdollisella tavalla työntekijöiden nopeaa työllistymistä ja lisää työ- ja elinkeinopalvelujen tuottavuutta, saatavuutta, vaikuttavuutta ja monipuolisuutta. Uusi rahoitusmalli kannustaa kuntia kehittämään työllisyyttä. Työllisyyspalveluiden rahoitus tulee valtiolta osana yleistä valtionosuutta. TE-henkilöstö siirtyy liikkeenluovutuksella kuntiin.

Kuntien tulee tehdä lokakuun loppuun mennessä sopimukset työllisyysalueista. Alueen työvoiman määrän on oltava vähintään 20 000 henkilöä, mutta minimitasosta on mahdollista poiketa perustelluista syistä.

KUNTAKONSERNIN tytäryhtiöiden edustajat päätettiin kutsua seuraavan kunnanhallituksen kokoukseen raportoimaan annetun omistajaohjauksen mukaisesti käynnistetyistä toimenpiteistä ja niiden etenemisestä.

Valtuustokaudella tarkastellaan kriittisesti kunnan nykyisiä omistuksia. Tarpeettomista ja tuottamattomista omistuksista luovutaan. Viimeksi lokakuussa tytäryhtiöitä kehotettiin jatkamaan toimenpiteitä taloudentervehdyttämiseksi ja niin sanotun korjausvelan supistamiseksi.

KUNNAN henkilökunnalle myönnettiin kuntosalietu: he saavat käyttää veloituksetta kunnan kuntosalia yleisillä vuoroilla. Aiemmin henkilökunnalle myönnettiin polkupyöräetu.

Uutisia Soinista

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.