Soinissa 700 000 euron ylijäämä

Soinin kunnanhallitus hyväksyi vuoden 2022 noin 700 000 euroa ylijäämäisen tilinpäätöksen.
Soinin kunnanhallitus hyväksyi vuoden 2022 noin 700 000 euroa ylijäämäisen tilinpäätöksen.
Verotulojen myönteinen kehitys siivitti Soinin talouden viime vuonna mukavaan ylijäämään.

SOININ kunnanhallitus hyväksyi 30. maaliskuuta vuoden 2022 tilinpäätöksen. Tilikauden tulos oli lähes 700 000 euroa ylijäämäinen ja vuosikatteen ylijäämä hieman yli 1,2 miljoonaa euroa. Käyttötalous kasvoi, mutta tasapainoisesti. Toimintakatteessa ero talousarvion ja tilinpäätöksen välillä oli alle prosentti. Verotulojen myönteinen kehitys, etenkin yhteisöverotuotoissa, oli merkittävin yksittäinen tekijä tilikauden hyvään tulokseen.

Viime vuoden talousarvion ylitykset ja alitukset hyväksyttiin. Merkittävimmät ylitykset kohdentuivat perinteisesti perusturvaan.

Kohonneiden kustannusten takia kunnanhallitus esittää valtuustolle tarkistettavaksi eri maksuja, kuten vesi- ja jätevesitaksoja sekä rakennusvalvonnan maksuja. Lisäksi hyväksyttiin uudet asiakirjoista perittävät lunastus-, lähetys- ja kopiointimaksut.

Uutena työnhyvinvointietuna kunnan henkilöstölle hyväksyttiin polkupyöräetu.

Kunnanvaltuustolle esitetään asetettavaksi Pesolan tuulivoimaosayleiskaava-alue rakennuskieltoon viiden vuoden määräajaksi tai kunnes laadittava kaava on lainvoimainen.

KUNNANHALLITUS päätti osallistua kolmivuotiseen Järviseutu vetää ja pitää -hankkeeseen kuntarahaosuudella, joka on yhteensä enintään 7 158 euroa (2386 euroa/vuosi). Lisäksi päätettiin jatkaa työllisyyden edistämisen kuntakokeilusopimusta vuoden 2024 loppuun saakka.

Aiheeseen liittyvää

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.