Vimpelin tulos lähes 850 000 euroa

Vimpelin kunta teki viime vuonna lähes 850 000 euron plusmerkkisen tuloksen.
Vimpelin kunta teki viime vuonna lähes 850 000 euron plusmerkkisen tuloksen.
Vimpelin kunta teki viime vuonna lähes 850 000 euron plusmerkkisen tuloksen.
Vimpelin kunta teki viime vuonna lähes 850 000 euron plusmerkkisen tuloksen.
Vimpeli kasvatti taseensa puskuria vuonna 2022.

VIMPELIN kunta ylsi viime vuonna 844 541,98 euroa ylijäämäiseen tulokseen. Kunnan verotulot nousivat edellisestä vuodesta ja olivat 10,9 miljoonaa euroa. Valtionosuudet olivat 9, 1 miljoonaa euroa.

Kiinteistöjen sisäilmaongelmat aiheuttivat lisäkustannuksia muun muassa väistötilojen peruskorjaamisesta ja uudisrakentamisesta johtuen. Vuoden 2022 merkittävin investointi oli Rantakylän koulun peruskorjaus ja uudisrakennus Aapiskujan koulun opetuksen väistötiloiksi. Kunta hankki maata omistukseensa ja valmistautui siten uuden hybridikeskuksen rakentamiseen. Kunnan investoinnit olivat yhteensä 1,9 miljoonaa euroa.

Kunnanhallitus päätti kokouksessaan 30. maaliskuuta allekirjoittaa tilinpäätöksen ja siirtää tuloksen aikaisempien vuosien yli-/alijäämätilille. Taseeseen kertynyt ylijäämä oli viime vuoden lopussa 1,65 miljoonaa euroa vuoden 2021 noin 800 000 euroa ylijäämäisen tuloksen jälkeen.

Hallinto- ja talousjohtajalle annetaan valtuudet tarvittavien korjausten tekemiseen sekä valtiokonttorille tehtävään tilinpäätösraportointiin sen jälkeen, kun Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallituksen päätös ylijäämän käsittelystä ja palautustavasta on virallisesti ilmoitettu jäsenkunnille. Korjausten jälkeen kunnanhallitus käsittelee tarvittaessa vielä tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen uudelleen oikaistuna tarvittavilta osin, minkä jälkeen tarkastuslautakunta ja valtuusto hyväksyvät asiakirjan.

Aiheesta lisää

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.