Lentokoneita ja jenkkiautoja – pienet ja isommat kädet kokoavat yhdessä pienoismalleja 

Pienoismallikerho tarjoaa yhteistä tekemistä lapselle ja aikuiselle.
Pienoismallikerho tarjoaa yhteistä tekemistä lapselle ja aikuiselle.
Pienoismallikerho tarjoaa yhteistä tekemistä lapselle ja aikuiselle.
Pienoismallikerho tarjoaa yhteistä tekemistä lapselle ja aikuiselle.
Vimpelin seurakuntatalolla on kokoonnuttu jo kolmen talven ajan pienoismallikerhoon.

KESKIVIIKKOILTAISIN seurakuntatalon pöydillä Vimpelissä on paljon pikkuosia ja pöytien ympärillä keskittyneitä ilmeitä. Vanhempi-lapsi -pienoismallikerhossa on menossa kolmas kevät.  

Seitsenvuotias Alvar Hernesniemi on isänsä kanssa rakentanut jo useamman pienoismallin. Tänä iltana valmiiksi tuli sininen Toyota Corolla. Auto on viimeistelty kiiltäväksi lakalla. 

−Kaikkia ei maalata tai lakata, selventää Alvar pienoismallien pintakäsittelyä. 

Alvar kertoo käyneensä kerhossa pari vuotta. Aiemmin hän ei ole koonnut pienoismalleja, mutta on rakentanut kotona legoja.  

−Jotakin yhteistä aikaa haluttiin keksiä. Alvar on vielä pieni, mutta yhdessä on opittu ja rakennettu, kertoo Alvarin isä Janne Hernesniemi. 

Hernesniemi muistelee koonneensa itse jonkun pienoismallin lapsena, mutta ei sen jälkeen. Lentokoneen pienoismallin kokoamiseen isältä ja pojalta meni koko talvi.  

−Kiirettä ei ole pidetty, rauhassa tehdään. Toyotaan meni neljä kerhokertaa, siinä oli vähemmän osia. 

Alvar Hernesniemi ja kerhossa syntyneitä pienoismalleja.

Seurakunnan nuorisotyönohjaaja Timo Turpela kertoo, että pienoismallikerho perustettiin korona-aikana. 

−Pitkään oli ollut jo ajatus, että tekisi mieli aloittaa tällainen kerho. Kun kokkikerhoa ei koronan vuoksi aloitettu, oli hyvä tilaus tällaiselle toiminnalle. 

Mainos

Kerhossa käy kerrallaan keskimäärin kolmesta neljään lapsi-aikuis-paria tai perheryhmää, listoilla on yhteensä kuusi paria.   

−Alussa on pieni hartaus ja sitten aloitetaan rustaamaan töitä. Seurakunnan puolesta on liimat, maalit ja työvälineet. Kerhoon voi tuoda oman pienoismallin koottavaksi tai lunastaa täältä sellaisen. Hankin aina uusia malleja varastoon.  

KERHO kestää 1,5 tuntia ja sieltä saa lähteä joustavasti, kun työ on sopivassa vaiheessa. Keskeneräiset työt säilytetään seurakuntatalon varastossa. Valmiit työt saa viedä kotiin.  

Pienoismalleja voi löytää tavarataloistakin, mutta enimmäkseen niitä tilataan netistä.  

−Toiseen maailmansotaan liittyvät pienoismallit ovat varmaankin olleet aikoinaan rakentelun lähtökohtana. Amerikan autot, urheiluautot, science fiction kuten Star Wars, Apollo 10 ja muut raketit, listaa Turpela pienoismallien nykyvalikoimaa.  

–Monenlaisia pienoismalleja on haluttu tehdä. 

Turpela iloitsee siitä, että voi hyödyntää työssään omia mielenkiinnon kohteitaan, kuten pienoismallien rakentamista ja musiikkia. Suosittu kerho on vakiinnuttanut paikkansa ja tulee jatkumaan ensi syksynäkin. Toukokuussa seurakunnan kerhojen huipennuksena on hiippakunnan yhteinen kerholaisten kevätretkipäivä Power Parkiin. 

Kaija Hurmerinta

Pienoismallien tekeminen vaatii keskittymistä ja tarkkaa työtä.

Miska Sänkiaho maalaa.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.