Veto porhalsi finaaliin

Vimpelin Veto
Vimpelin Veto.

Joensuu-Veto 1-2 (2-1, 2-4,0-0,2-3)

Vimpelin Veto eteni miesten hallipesäpallon SM-lopputurnauksen finaaliin kaatamalla välierässä Joensuun Mailan. Vedon riveistä puuttuivat flunssainen Mikko Kanala sekä perheenlisäystä odotteleva Jukka-Pekka Vainionpää. Veto pelaa mestaruudesta sunnuntaina.

Joensuu otti ohjat toisessa vuorossa iskemällä kaksi juoksua. Veto kavensi tasoittavallaan Janne Mäkelän kotiutuksella. Enempää juoksuja ei jaksolla nähty, vaikka Veto pääsi yrittämään kotiutusta ajolähdöstä vielä viimeisen vuoron tasoittavallaankin.

Joensuu tuli myös toiselle jaksolle vahvasti kiskaisten ensimmäisessä vuorossa kaksi juoksua. Veto ei kuitenkaan luovuttanut,sinivalkoiset kirmasivat toisessa vuorossa johtoon Veeti Kortehiston, Juho ja Olli Heikkalan sekä Mäkelän kotiutuksilla. Ottelun ratkaisu nähtiin kotiutuslyöntikisassa, missä Veto oli parempi. Kahinan kolmostilanteet Joensuulle 11-10 ja kärkilyönnit 30-27.

Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen näki hyvää ja huonoa.

– Ensimmäinen jakso oli melkoista räpellystä, valmistautumisessa eivät askeleet osuneet lankulle, mistä otan omaan piikkiini.

– Toisella jaksolla luonteen näyttö ja pelin kääntö, homma lähti käyntiin. Olen hyvin tyytyväinen taisteluilmeeseen. Kotiutuslyöntikisassa löimme edelleen hyvin, ja veimme homman.