Elämän leipä 

Mikko Elenius.
Mikko Elenius.
Mikko Elenius.
Mikko Elenius.

PAASTON AIKA on puolivälissä. Paastonajan keskellä on leipäsunnuntaiksi kutsuttu pyhä. Pyhän aihe on Elämän leipä. Raamatussa on kertomus Israelin kansan erämaavaelluksesta. Vaelluksen, jota kesti 40 vuotta, aikana Herra johdatti kansaa, mutta välillä kuritti ja koetteli sitä, nähdäkseen kuunteliko ja noudattiko kansa Herran käskyjä vai ei. Nälkä, ravinnon puute, oli yksi israelilaisten koettelemuksista. Nälkä teki kansan nöyräksi. Selviytymisen ollessa vaikeaa ja muuttuessa mahdottomaksi, Jumala antoi sataa taivaasta mannaa, jolla turvattiin vaelluksen aika. Jumala halusi osoittaa, ettei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan kaikesta mitä Herra sanoo. Jumala Sanallaan, luova elämää ylläpitävä Jumala, antoi päivittäin tarvittavan.  

Ensi sunnuntaina kirkoissa kuullaan Kristuksesta elämän leipänä. Kerran Kristus halusi ruokkia Häntä kuuntelemaan saapuneet ainoastaan viidellä leivällä ja kahdella kalalla. Tuhannet nälkäiset tulivat kylläisiksi. Ruokkimisihmeellä Kristus halusi osoittaa hengellisen ravinnon, jota Hän antoi, ja jota Hän julisti, olevan jokaiselle ihmiselle tärkeämpää kuin tavallinen leipä, joka sekin on Jumalan luoma ja antama.  

Jumalan tahtoa kuunteleva ja noudattava selviytyy ja pelastuu kun taas vääryydentekijät saavat Jumalalta ansaitsemansa palkan. Kristus turvautui kaikessa itse Jumalaan ja noudatti Hänen tahtoaan. Niin tekemällä Hänestä tuli maailman Pelastaja. Kristus sanoi olevansa elämän leipä ja elämä, jonka Hän antaa, on ikuinen.  

Kristitty voi arjessaan hyvin ja selviytyy elämänsä erämaataipaleista uskomalla Kristukseen. Kristuksessa on elämä, Hänessä on omien ja kaikkien ihmisten syntien armahdus. Hän on Jumalan Karitsa, joka kantaa koko maailman synnin. Kun Kristuksessa on täysi sovitus ihmisen ja Jumalan välillä, ei mikään silloin vahingoita ihmisen Jumalasuhdetta. Ihminen saa olla pukeutuneena Kristuksen vanhurskauteen, olla Jumalan hyväksymä. 

Herra, meidän Jumalamme, 
opeta meitä etsimään sanastasi tyydytystä 
sisimpämme nälkään ja janoon, 
niin kuin puu etsii juurillaan maasta vettä ja ravintoa. 
Auta meitä juurtumaan Kristukseen 
ja rakentamaan elämämme hänen varaansa. 
Kuule meitä Poikasi Jeesuksen Kristuksen, 
meidän Herramme tähden. Amen. 

Mikko Elenius 

Lappajärven ja Vimpelin seurakuntapastori 

Alajärven seurakunta 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.