Sisäsoudun SM-kisoista mitalisadetta Järviseudulle

Evijärven Kuntoilukeskuksella vasemmalta oikealle Vera Timo, Jaana Hietala, Liisa Äyrä, Matti Etelämäki, Jaana Visti ja Aimo Järvelä.
SISÄSOUDUN SM-kisat, matkoina 500 metriä ja kuusi kilometriä, käytiin viime vuosien tapaan virtuaalisena 18. maaliskuuta.

Ne soudettiin ensimmäisen kerran uuden Erg Race Online -sovelluksen kautta (löydettävissä puhelimen sovelluskaupasta). Tämä havaittiin hyvin toimivaksi, ja sitä tullaan käyttämään myös tulevaisuudessa.

Järviseudun alueen soutajat kokoontuivat Evijärven Kuntoilukeskukselle, Esko Hyyppä puolestaan souti kisan Vimpelistä käsin. Kuuden kilometrin lähdössä Evijärven Aimo Järvelä vei voiton 80-vuotiaiden kevyessä sarjassa. Esko Hyyppä, Lave, souti 70-vuotiaiden avoimen sarjan kakkoseksi ja saman seuran Matti Etelämäki souti kolmanneksi.

Naisten yleisen sarjan kuuden kilometrin matkalla Veera Timo, Lave, souti ensimmäisen SM-mitalinsa sijoittumalla kolmanneksi.

500 metrin kisassa 80-vuotiaiden kevyessä sarjassa Aimo Järvelä souti päivän toisen mestaruuden.

Evijärven Liisa Äyrä souti naisten 50-vuotiaiden kevyessä sarjassa kakkoseksi. Liisa oli soutanut viikkoa aikaisemmin sarjassa uuden SE-ajan, mutta kisassa Mikkelin Laura Salonen otti voiton uudella SE-ajalla 1.44.9.

Mainos

Esko Hyyppä souti päivän toisen mitalin soutamalla kakkoseksi 70-vuotiaiden avoimessa sarjassa. Matti Etelämäki sijoittui kuudenneksi.

NAISTEN avoimessa/yleisessä sarjassa Veera Timo souti seitsemänneksi omalla ennätysajallaan 1.42.9. Naisten 50-vuotiaiden avoimessa sarjassa Evijärven Jaana Visti souti ensimmäisen SM-kilpailunsa ja sijoittui kuudenneksi ajalla 1.53.0. Evijärven Urheilijoiden Jaana Hietala oli viides omalla ennätysajallaan, 1,54.3.

Kisakausi jatkuu ja päättyy huhtikuun lopussa soudettavaan ergomaratonin SM-kisaan.