Aimo Järvelä kävi hakemassa taas yhden SM-mitalin

Aimo Järvelä poseerasi pukuhuoneessa 50-vuotiaiden sarjan voittaneen, historiantutkijana ja eduskuntatutkimuksen keskuksen johtajana tunnetun Markku Jokisipilän kanssa. Kuva: Järvelältä
Aimo Järvelä poseerasi pukuhuoneessa 50-vuotiaiden sarjan voittaneen, historiantutkijana ja eduskuntatutkimuksen keskuksen johtajana tunnetun Markku Jokisipilän kanssa. Kuva: Järvelältä
Aimo Järvelä poseerasi pukuhuoneessa 50-vuotiaiden sarjan voittaneen, historiantutkijana ja eduskuntatutkimuksen keskuksen johtajana tunnetun Markku Jokisipilän kanssa. Kuva: Järvelältä
Aimo Järvelä poseerasi pukuhuoneessa 50-vuotiaiden sarjan voittaneen, historiantutkijana ja eduskuntatutkimuksen keskuksen johtajana tunnetun Markku Jokisipilän kanssa. Kuva: Järvelältä
Sisäsoudun SM-kisat järjestettiin koronatauon jälkeen ei-virtuaalisesti.

PASILAN urheilutalolla Helsingissä järjestettiin lauantaina kolmen vuoden koronatauon jälkeen sisäsoudun SM-kisat niin sanotusti livenä eli ei-virtuaalisesti.

Viime vuosina soutumenestystä niittänyt evijärveläinen Aimo Järvelä voitti ainoana osallistujana oman sarjansa, kahdeksankymppisten kevyen sarjan. Hän souti 2 000 metriä aikaan 7:58,8. Mukana ei tällä kertaa ollut muita järviseutulaissoutajia.

Järvelä kertoo, ettei hänen voittoaikansa ollut ”mikään huippusuoritus”. Hänen viimevuotinen aikansa oli kymmenkunta sekuntia nopeampi.

Mainos

–50-, 70- ja 80-vuotiaat soutivat samassa erässä, mutta kun olin yksin sarjassani, ei oikein tullut taistelumieltä sen takia. Mulla soutu oli epävarmaa, enkä oikein saanut sellaista nousujohteista suoritusta kuin tapaan soutaa, hän toteaa. –Oli kuitenkin mukava päästä juttelemaan kilpakumppanien kanssa kasvotusten.

Samalla hän pokkasi palkintonsa viime kauden sisäsoutuliigan voitosta. Siinä olivat mukana kaikki aikuisten ikäluokissa kilpailevat soutajat, joiden tuloksia 500 metriltä, kahdelta ja kuudelta kilometriltä sekä puolimaratonilta verrattiin maailmanennätysaikoihin. Järvelä sai eniten pisteitä kaikilta matkoilta.

Ensi lauantaina järjestetään virtuaalisina pohjoismaiden mestaruuskilpailut. Järvelä osallistuu sinne Evijärveltä käsin. Sinne ovat ilmoittautuneet Järviseudulta myös ainakin Esko Hyyppä ja Matti Etelämäki.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.