Evijärvellä pohditaan koko teknisen lautakunnan erottamista

Kunnanvaltuuston esityslistasta selviää, että teknisen lautakunnan asema on "epätyydyttävä".

EVIJÄRVELLÄ asetettiin loppuvuodesta tilapäinen lautakunta, jonka tarkoituksena oli laatia esitys teknisen lautakunnan toimintakyvystä, asemasta ja luottamuksesta.

Siihen valittiin Emma Katajamäki, Alina Lehto, Mirva Pietilä, Markus Kattilakoski, Antti Perkkalainen, Lasse Vertanen ja Pertti Vesala.

Heidän selvityksensä käsitellään ensi maanantaina 13.2. kokoontuvassa kunnanvaltuustossa. Esityslistasta selviää, että teknisen lautakunnan asema on “epätyydyttävä”.

–Luottamus on poikkeuksellisen heikkoa viranhaltijoiden ja joidenkin luottamushenkilöiden välillä. Myöskin operatiiviseen toimintaan on toistuvasti puututtu. Tämä vaarantaa osaltaan kunnan hyvää päätöksentekokykyä, jonka tehtävänä on turvata kuntalaisten hyvät ja tulokselliset ja laadukkaat palvelut, esityslistalla sanotaan.

Valiokunnan mielestä tekninen lautakunta on menettänyt valtuuston luottamuksen luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden pitkään jatkuneen keskinäisten huonojen henkilöstösuhteiden vuoksi. Sitä kautta se on ollut omiaan vaikuttamassa heikentävästi Evijärven teknisen lautakunnan päätöksentekokyvyn avoimuuteen ja toistuviin työhyvinvoinnista johtuviin irtisanoutumisiin. Lisäksi on puututtu asiattomasti kunnan operatiiviseen toimintaan.

Tämän johdosta valiokunta esittää, että kaikki teknisen lautakunnan jäsenet ja varajäsenet erotetaan. Heidän tilalleen valittaisiin uudet henkilöt.

Valiokunnan ehdotukset käydään läpi maanantain kunnanvaltuustossa.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.