Työtapaturmasta lähes 40 000 euron korvaukset

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus määräsi korvauksia Mäkelä Alussa tapahtuneesta työtapaturmasta.
Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus määräsi korvauksia Mäkelä Alussa tapahtuneesta työtapaturmasta.
Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus määräsi korvauksia Mäkelä Alussa tapahtuneesta työtapaturmasta.
Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus määräsi korvauksia Mäkelä Alussa tapahtuneesta työtapaturmasta.

ETELÄ-POHJANMAAN käräjäoikeus tuomitsi kaksi Mäkelä Alu Oy:n esimiesasemassa olevaa työntekijää työturvallisuusrikoksesta ja vammantuottamuksesta Alajärven Luoma-aholla syyskuussa 2020 tapahtuneen työtapaturman johdosta ja yhtiön maksamaan korvauksia loukkaantuneelle työntekijälle. Onnettomuudessa työntekijän käsi jäi puristuksiin hänen käyttäessään nosturia, jolla muotteja lasketaan lipeäpesuun. Käteen jäi pysyviä vaurioita ja vamma vaikuttaa työntekijän työkykyyn.

Todisteluissa kävi ilmi, että työturvallisuusasiat otetaan Mäkelä Alussa vakavasti. Tapahtumaketju, joka johti vammautumiseen, tai käytetty työtapa ei ollut todennäköinen tai odotettavissa.

Vaikka esimiesasemassa olevat henkilöt ovat käräjäoikeuden mukaan syyllistyneet asiassa rikokseen, huolimattomuuden aste ja vastaajien syyllisyys jäi hyvin vähäiseksi. Käräjäoikeus katsoo, että 10 päiväsakkoa on kummallekin kohtuullinen seuraamus syyksi luetuista rikoksista. Lisäksi nämä maksavat todistelukustannukset ja rikosuhrimaksut.

Vahingonkorvauslain mukaan työnantaja on velvollinen korvaamaan vahingon, jonka työntekijä virheellään tai laiminlyönnillään työssä aiheuttaa. Vastaajat eli käytännössä Mäkelä Alu Oy velvoitettiin maksamaan asianomistajan oikeudenkäyntikulut, 7 024,60 euroa sekä kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta 9 500 euroa, tilapäisestä psyykkisestä haitasta 1 500 euroa, pysyvästä haitasta 16 336 euroa, pysyvästä kosmeettisesta haitasta 3 500 euroa ja ansionmenetyksestä 8 480,90 euroa.

Valtio korvaa toimitusjohtaja Petri Mäkelän sekä Mäkelä Oy:n oikeudenkäyntikulut, sillä syytteet työturvallisuusrikoksesta hylättiin näiden osalta.

Tällaisiakin on käräjäoikeudessa käsitelty

https://www.jarviseudunsanomat.fi/en/arkisto/2023/01/26/kivitippu-hakee-velkasaneeraukseen/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.