”Katajalainen” jäsenkorjaus on ilmiö, jonka perässä ajetaan satoja kilometrejä 

Kataja esittelee NeuroCryoStimulaatiolaitteen toimintaa. NCS-hoito käynnistää kehossa termoshokin, jolloin elimistö alkaa tuottaa useita eri luontaista paranemisprosessia edistäviä hormoneja.
Kataja esittelee NeuroCryoStimulaatiolaitteen toimintaa. NCS-hoito käynnistää kehossa termoshokin, jolloin elimistö alkaa tuottaa useita eri luontaista paranemisprosessia edistäviä hormoneja.

VIMPELISSÄ vastaanottoaan pitävän, Evijärveltä kotoisin olevan manuaaliterapeutti Jukka Katajan vastaanotolle tullaan mitä moninaisin oirein. Mieleenpainuvimmista asiakaskokemuksista ei voi lehdessä kirjoitella edes nimettömästi, ne on arkistoitu syvälle omaan mieleen mielenkiintoisina oppimiskokemuksina. 

–Yleensä minun luokseni saavutaan erilaisten tuki- ja liikuntaelin ongelmien kanssa. Yleisimpiä ovat selkä- ja olkapäävaivat. On tutkittu, että noin 80 prosenttia ihmisistä kärsii jonkinlaisista selkävaivoista elämänsä aikana. Niiden lisääntyminen johtunee pitkälti siitä, kun toimistotyötä tehdään niin paljon, pohtii Kataja. 

Harvinaisempiakin tapauksia on riittänyt. Hän kertoo saaneensa muutaman sulan hattuunsa siitä, kun on saanut korjattua vaivoja, joille kukaan muu ei ole saanut tehtyä mitään. 

–Mutta ei se silti tarkoita, että aina vaivat poistuisivat kokonaan. Usein kuitenkin saan tehtyä jotain, jolla asiakkaan olo helpottuu. 

Kataja kuuluu Kaustislaisen jäsenkorjauksen koulukuntaan, mutta vuosien varrella on kehittynyt oma, hyväksi havaittu työtapa, jota hän kutsuu nimillä Katajainen jäsenkorjaus tai Katajainen kaivelu. Sen perässä ajellaan satojakin kilometrejä aina eteläistä Suomea myöten. Eniten mieltä lämmittävät kuitenkin asiakaskokemukset, joissa on pystytty parantamaan elämänlaatua merkittävästi. 

–Olen tunnettu siitä, että haluan löytää vaivan juurisyyn, jotta voisin kertoa sen asiakkaalle. Meiltä kaikilta löytyy usein sellaisia tapoja, joista on mahdollista päästä eroon ja sitä kautta helpottaa oireita, hän kertoo.  

–Yleisin syy kiputilojen taustalla on lihasepätasapaino. Esimerkiksi selkä voi olla vahvempi kuin vatsa, ulkoreisi vahvempi kuin sisäreisi ja niin poispäin. Tapaan sanoa, että kipu on ystävämme. Se kertoo mihin täytyy kiinnittää huomiota. Jos ihminen ei noudata tätä kehon varoitusmekanismia, vaiva kroonistuu, hän muistuttaa. 

PITKIEN venyttelyjen puolestapuhujaa Katajasta ei saa, vaikka voissa paistaisi. 

–Venyttely on mielestäni yliarvostettua. On tehty tutkimuksiakin siitä, että pitkissä venytyksissä tulee mikrorepeämiä lihakseen. Parempi on venytellä pumppaamalla 5–6 sekuntia kerrallaan, vapauttaa ja toistaa uudelleen 5–10 kertaa peräjälkeen, hän opastaa. 

Omien hoitomenetelmiensä lisäksi hän käyttää työssään myös NeuroCryoStimulaation (NCS) -hoitoa, eli huippukylmähoitoa. Laite kiihdyttää aineenvaihduntaa, lievittää kipua ja sillä on todettu olevan myös tulehdusta poistava vaikutus. 

–Tapauskohtaisesti olen laitetta käyttänyt ja tulevaisuudessa tulen käyttämään enemmänkin. Minulla laitteen kohtuullinen käyttäminen kuuluu aina hintaan. 

Tyypillisimmistä asiakastapauksista keskustellessa nousee Katajalle mieleen eräs, erityisesti mieltä ilahduttava muisto. 

–Luokseni tuli nuori parikymppinen nainen, joka oli yhdeksän vuotta kärsinyt erilaisista päänsäryistä. Hän oli nuorempana joutunut jalkapallossa taklauksen kohteeksi, jolloin oireet olivat saaneet alkunsa. Oli kramppeja, huimausta ja sen sellaisia, eikä hän voinut käydä esimerkiksi konserteissa. Hänen tapauksessaan sain muutamalla käsittelyllä vaivan pois. Se, että pystyy jonkun elämänlaatua parantaa noin paljon, on minulle iso asia. Elän halusta auttaa.  

Mitä tulee ottaa huomioon manuaaliterapeutille mennessä? 

KATAJA kertoo ohjeistavansa ajan varanneita aina viestitse huomioitavista asioista, jotta varattu hoitoaika pystyttäisiin käyttää mahdollisimman tehokkaasti hyödyksi. 

–Laitan vielä viestiin maininnan ajasta ja hinnasta, samalla mainitsen myös stimulaattorista. Vaatteet tulee olla helposti riisuttavat, jos sille tulee tarvetta esimerkiksi lonkkaa operoitaessa. Olisi myös hyvä pystyä nostaa housunlahjetta polven yläpuolelle. Toppi on naisilla oikein toimiva vaatetus, silloin ei tarvitse välttämättä ottaa paitaa pois. 

–Tärkein asia, jota haluan painottaa, on se, että jos vastaanotolle varaa ajan alle 16-vuotiaalle, on hänen mukanaan ehdottomasti oltava täysi-ikäinen. Tämä liittyy erityisesti vuoden alussa voimaan tulleisiin lakimuutoksiin, mutta myös siihen, että joskus nuoret voivat ymmärtää asioita väärin. Aikuisen on hyvä olla kuuntelemassa, jotta annetut ohjeet varmasti on ymmärretty oikein. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.