Uusien rinneyrittäjien kausi Vuorenmaassa on käynnistynyt lupaavasti: ”Porukka viihtyy”

Topias ja Tino Piipponen pyörittävät Vuorenmaan rinnekeskusta kaudella 2021–2022.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Soinilaisille veljeksille rinnekeskus on tuttu paikka, sillä ennen Vuorenmaan hiljaisia talvia heillä oli usean vuoden ajan sinne kausiliput ja he viettivät rinteessä aikaa lähes päivittäin. Rinne on ollut viimeksi toiminnassa täyden kauden talvella 2012–2013.

Päätös yrittäjäksi lähtemisestä syntyi parissa päivässä sen jälkeen, kun idea oli syntynyt ja heitetty ilmoille. He ottivat yhteyttä kuntaan ja saivat paikallisina toimijoina hyvää vastakaikua. Sopimus rinnetoiminnasta tehtiin täksi talvikaudeksi. Taustatukea he saavat vanhemmiltaan Riina ja Petri Piipposelta, joilla on kummallakin kokemusta yrittämisestä.

–Kausi on käynnistynyt tosi hyvin, kävijöitä on riittänyt ja sääkin on suosinut, totesi Topias Piipponen, 19, loppiaisen jälkeisenä perjantaina.

Vuokraamossa kävi alkuiltapäivästä tasainen asiakasvirta; hissiliput tekivät kauppansa ja vuokravälineitä etsittiin asiakkaille. Loppiaisena oli vielä vilkkaampaa.

–Konsepti toimii, saamme asiakkailta hyvää palautetta, etenkin rinteen kunnosta, ja porukka viihtyy.

–Kyllä, kaikki on sujunut hienosti, ainoastaan hissi temppuili uudenvuodenaattona ja korjailimme sitä yötä myöten, että saimme rinteet auki uudenvuodenpäiväksi, kertoi Tino Piipponen, 21.

Yrittäjät ovat tyytyväisiä yhteistyöhönsä kunnan kanssa.

–Kaikki, mikä on luvattu, toimii. Tosi paljon osaamme ja pystymme itsekin tekemään ja selvittämään, kun asioita tulee eteen.

–Lähdettiin koittamaan, miten tämä alkaa rullaamaan. Taloudellinen riskihän tässä oli tosi pieni, mikä madalsi kynnystä. Katsotaan tämä kausi, minkä jälkeen ollaan paljon viisaampia, sekä me, että kunta. Tähänastisen perusteella voisin sanoa, että jatkokin kiinnostaa. Olemme kyllä tykänneet tästä, Topias Piipponen sanoi.

LIPUNMYYNNISTÄ ja välinevuokraamosta kaksikko vastaa itse, rinneravintolassa auttelee Riina-äidin lisäksi tuntipalkkaisia työntekijöitä tarpeen mukaan.

Rinneyrittäjän työ on monipuolista: aamulla tehdään tarvittaessa lumityöt ja ajetaan rinteet, kotaan viedään polttopuita. Päivät ovat pitkiä, rinteiden sulkemisen jälkeenkin on vielä puuhaa.

–Pitää osata korjata koneita, autella kahviossa, monen näköistä. Se on tässä parasta, ja vapaus suunnitella ja tehdä itse.

–Ihan leppoista hommaahan tämä on, saa olla ihmisten kanssa ja jutella mukavia. Täällä kaikki ovat positiivisella tuulella, Tino Piipponen kertoi.

Kummallakin yrittäjistä on työkokemusta turvesuolta, minkä jälkeen rinnekone tuntui heti tutulta ja helpolta.

–Isä on opettanut monenlaista tähän liittyvää tietotaitoa, Tino Piipponen jatkoi.

HISSIEN ja vuokraamon kapasiteetti on riittänyt uusien yrittäjien mukaan toistaiseksi hyvin. Tulevia talvia ajatellen he kokevat, että välinevuokraustilaa olisi hyvä laajentaa.

Vuorenmaan rinnekeskuksessa on kolme rinnettä, joista yksi sopii naruhisseineen laskettelun harjoitteluun. Rinteet ovat auki pääasiassa viikonloppuisin, ja jos kysyntää on, myös keskiviikkoisin. Koulujen loma-aikoina rinteet ovat auki päivittäin.

Lastenrinteen vieressä sijaitsee kota, jossa tulistella. Talvipäivistä voi nauttia pulkkamäessä tai hiihtämällä 2,8 kilometrin mittaisella ladulla. Soinin Sisu ylläpitää alueella talvipyöräilyreittiä. Erilaisia teemapäiviä on mahdollisesti tulossa talven aikana.

SOINILAISSYNTYISET sisarukset Miia Pahtakari Järvenpäästä ja Siina Pahtakari Oulusta tulivat Vuorenmaahan perheiden nuorten kanssa.

–Ihan mahtavaa, että on saatu tänne uudet yrittäjät, kehui Siina Pahtakari.

–Toivottavasti asiakkaita riittää! Tämä on ollut meille tärkeä paikka, lapsena ja nuorena kävimme täällä paljon laskemassa, ja nyt viime vuosina kesäisin kuntoportaissa, kun olemme olleet Soinissa.

–Nyt osa laskettelee, osa hiihtää ja me aiomme mennä pulkkamäkeen. Sitten lämmittelemme kodassa ja paistamme makkaraa, Miia Pahtakari kertoi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.