Alajärven seurakunnan tulos nousi odotetusta

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Vuosikate oli 329 906 euroa. Verotuloja vuonna 2019 saatiin yhteensä 1,9 miljoonaa euroa, missä lisäystä edelliseen vuoteen 2,8 prosenttia. Kirkollisveron osuus oli 1 736 442 euroa ja valtionrahoituksen 187 236 euroa. Ulkoisia toimintatuottoja saatiin 113 000 euroa odotettua enemmän, josta puun myyntituloa ja -tuottoa noin 84 900 euroa. Henkilöstökulut olivat suurin menoerä, mutta alittivat budjetoidun, samoin kuin palveluiden osto sekä ostot.

Kirkkovaltuusto totesi, että seurakunnan tulee edelleen tulevina vuosina kiinnittää talouteen huomiota ja tarkastella seurakunnan toimintoja, rakenteita ja mahdollisuuksia. Talousarviossa oli pieniä talousarviopoikkeamia lähinnä henkilöstökulujen budjetoinneista eri työalalle mille lopullinen palkkakustannus kirjattiin.

Kymmeniä vuosina samana pysynyt kirkollisveroprosentti, 1,75, päätettiin säilyttää myös ensi vuonna. Kuluvana vuonna kirkollisverotuloja on arvioitu kertyvän 1,72 miljoonaa euroa. Tammi-huhtikuulla kirkollisveroja on kertynyt 1,6 prosenttia vähemmän vuoteen 2019 verrattuna. Tilitettävän veron määrä jää arvioiden mukaan tänä vuonna tavanomaista pienemmäksi.

KIRKON alttarialueen ja sakastin lattian korjaukseen myönnettiin 40 000 euron lisämääräraha. Työ suoritetaan tuntityönä, lopullinen selvyys toteutuksesta selviää, kun lattiat on purettu ja nähty missä kunnossa vanha lankkulattia on. Kustannusarvio on laskettu sen pohjalta, että lattiat pinnoitetaan matoilla. Ellei, lattiat pakkeloidaan, hiotaan, laudoitetaan osittain uusiksi ja maalataan.

Kirkon kattoa on tervattu alkukesän aikana ja kirkon viereltä kaadettiin itsenäisyyden kuusi, jonka iäksi laskettiin noin 80 vuotta.

TIEDOTUS– ja lähetyssihteerin nimike vaihdetaan viestintä- ja lähetyskoordinaattoriksi. Tiedotussihteerin virka perustettiin 1990, ja viran vuonna 2011 päivitettyyn johtosääntöön tehdään joitakin tarkennuksia.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.