Kiitos Susanna Kultalahti

En voi olla kiittämättä Susanna Kultalahtea hänen kirjoituksestaan Järviseudun Sanomissa 25. heinäkuuta. Siinä oli niin viisaasti sanottu tämän päivän elämänmenosta. Menneen arvostaminen sekä kunnioittaminen ja sen tallentaminen tuleville sukupolville on tärkeää. Siinä työsarkaa jossa loppua ei näy. Juttu kannattaa kaivaa esiin, jos sitä ei ole lukenut.

Evijärven kunnan 150-juhlavuoden eri tilaisuuksissa tuli esiin paljon asioita, joita kunnan historian aikana on saatu aikaiseksi. Kaikki näyttäisi aikaan saadun perusteella hyvältä. Tästä huolimatta joillakin on tarve kaivaa kaikista vanhoistakin asioista mahdollinen negatiivisuus ja näyttää, että tuleva kehitys on vielä vaikeampaa ellei jopa mahdotonta.

Miksi käyttää energiaa kaiken negatiivisen etsimiseen. Enkä tarkoita pelkästään kunnan asioita. On paljon mukavampaa tehdä porukalla jotain uutta, ajatella myönteisiä asioita ja jopa uskaltaa haaveilla. Se ei maksa mitään ja mieli on paljon parempi.

On hyvä miettiä aivan kuten Susanna sanoi, onko minulla mitään annettavaa kotikuntani kehittämiseksi. Vielä viittaus Susannan kirjoitukseen asiakohtaan, joka on täysin totta ja jokaisen pitäisi tämä sanonta muistaa: ”Matkustaminen avartaa vaikka ei käy kun kaatopaikalla”.

Ilmari Sulkakoski, Evijärvi

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.