Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmalla Manner-Suomen alhaisin

Grafiikka: Järviseudun Mediatalo Oy

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusalueen työvoimasta oli heinäkuussa 7,8 prosenttia. Lukema oli kesäkuun tapaan Manner-Suomen alhaisin. Koko maassa vastaava osuus oli 10,8 prosenttia.

Maakuntamme työ- ja elinkeinotoimistossa oli heinäkuun lopussa 6695 työtöntä työnhakijaa, mikä on 17,3 % vähemmän (-1405 hlöä) kuin vuotta aikaisemmin vastaavaan aikaan. Työttömien työnhakijoiden määrä nousi kesä-heinäkuulle tyypillisen normaalin kausivaihtelun mukaisesti edellisen kuukauden lopusta 437 henkilöllä (7 %).

Pitkäaikaistyöttömien määrä on ollut jo monen kuukauden ajan voimakkaassa laskussa ja näin myös heinäkuussa. Yli vuoden yhtäjaksoisesti pitkäaikaistyöttömänä olleiden määrä väheni Etelä-Pohjanmaalla edellisvuoteen verrattaessa 41,7 prosenttia ja yli kaksi vuotta yhtäjaksoisesti työttömänä olleiden määrä väheni vastaavalla tarkastelujaksolla 37,2 prosenttia.

Alle 25-vuotiaiden työttömien työnhakijoiden määrä väheni edellisvuoden heinäkuuhun verrattaessa 16,8 prosentilla (-223 hlöä) ja yli 50-vuotiaiden työttömien työnhakijoiden määrä väheni vastaavalla ajalla 17,8 prosenttia (-513 hlöä).

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.