Hyvinvointipäivä aloittaa kansalaisopiston kauden

Kansalaisopisto toivoo kumppaneita esittelemään toimintaansa. Tilaisuutta varten on varattu koko monitoimihalli, joten tilaa riittää.

Julkaistu:

Aihe:

Pääesiintyjäksi on lupautunut gladiaattoreista ja supersinkkudieetistä tuttu Vertti Harjuniemi, joka on tehnyt mittavan uran hyvinvoinnin parissa.

–Ihminen voi olla paras versio itsestään vain voimalla hyvin niin henkisesti kuin fyysisestikin. Pitää päättää mitä tahtoo olla, vain siten saa avaimet pysyviin tuloksiin, sanoo Harjuniemi, joka painottaa luennollaan niin kehon kuin mielenkin hallintaa. Harjuniemi puhuu suoraan, kannustaa, motivoi ja antaa konkreettisia vinkkejä hyvinvoinnin lisäämiseksi.

–Ihminen on omien valintojensa summa,  Harjuniemi muistuttaa.

TOISENA alustajana on Anssi Orrenmaa, joka antaa hyödylliset vinkit arjen hallintaan. Pitkä ura toimittajana lehdissä ja radiossa vaihtui vapaan kirjoittajan työhön vuonna 2006. Orrenmaa on julkaissut 30 kirjaa ja lisäksi hänet tunnetaan valtakunnan johtavana nikslogina. Suurena intohimona hänellä on myöskin melonta. Anssi Orrenmaan tietoiskut kuullaan kello 15 ja kello 16, ja Vertti Harjuniemen alustus on kello 17.

Järvilakeuden kansalaisopisto toivoo tapahtumaan mahdollisimman paljon kumppaneita esittelemään omaa toimintaansa ja hankkeitaan. Osallistuminen on maksutonta.  Kumppanit voivat järjestää ohjelmaa, tehdä mittauksia tai järjestää muuta tempausta osallistujille, joita yritämme houkutella erityisesti alueelta Kauhava-Lappajärvi-Evijärvi, toki muukin lähiseutu on tervetullutta.

Mukaan kutsutaan ovat niin yritykset, hankkeet, yhdistykset kuin muutkin toimijat. Tilaisuutta varten on varattu koko halli, joten tilaa riittää.

Tähän mennessä on jo ilmoittautunut kymmenkunta näytteilleasettajaa: kuntosaleja, hyvinvointiyrittäjiä, yhdistyksiä ja hankkeita, muun muassa Aijjoos ja Kylille. Etelä-Pohjanmaan muistiyhdistys ja Kauhavan seudun sydänyhdistys ovat myöskin mukana, samoin Härmän kuntokeskus, Arjen lomatila ja Forever-tuotteet. Luvassa on maistiaisiksi ainakin ryhmäliikuntaa ja kehonkoostumusmittauksia.

Päivi Kultalahti

KAINALO

Monipuolinen kurssitarjotin

–Hyvinvointia, liikuntaa, tanssia, käden taitoja, historiaa, kuvataiteita, musiikkia. Kansalaisopiston kurssitarjottimella on mielenkiintoista tarjontaa, josta löytyy jokaiselle mieluisa harrastus, kertoo Järvilakeuden kansalaisopiston rehtori Leea Keto.

Tanssikurssien uutuuksina on muun muassa tutustumiskurssi burleskiin sekä itämaisen tanssin kurssi, jossa lähitapaamisten lisäksi on saatavilla materiaalia netissä. Opisto tarjoaa muitakin mahdollisuuksia liikunnallisen elämäntavan edistämiseen, kuten esimerkiksi äijäjooga ja HIIT-treenin.

Kädentaidoissa on tarjolla nukkepaja, jossa tehdään nukkeja hyväntekeväisyyteen. Nuket myydään joko paikallisesti taikka lähetetään Unicefin myytäväksi. Maksu menee maailmanlaajuiseen rokotuskampanjaan. Opiston kurssilla voi tehdä itse myös ympäristöystävällistä saippuaa ja shampoota.

Musiikissa aloitellaan Kauhavalla matalan kynnyksen kansanlauluryhmää. Syyslomalla on tarjolla FinEst-bändileiri, joka on tarkoitettu 10–15 -vuotiaille nuorille. Syksyn aikana kartoitetaan myös kiinnostusta lähteä Viroon laulujuhlille heinäkuussa 2019. Laulujuhlat järjestetään vain joka viides vuosi ja majoitusta on hankala löytää, joten lähtijämäärä olisi syytä tietää jo kuluvan vuoden puolella. Mikäli kiinnostuneita löytyy, maaliskuussa järjestetään opintomatka Kiinaan.

OPISTO on perinteisesti tehnyt yhteistyötä harrastajateatterien kanssa tarjoamalla ryhmille ohjaajan. Uusia näyttelijöitä tarvitaan myös. Mikäli näytteleminen kiinnostaa, voi siitä saada esimakua parina päivänä pidettävällä muutaman tunnin kurssilla. Lyhytkursseilla voi perehtyä myös esiintymistaitoon ja komedian karikatyyrien tekemiseen.

Kielivalikoima on edelleen monipuolinen ja maahanmuuttajille on tarjolla uutta ja aikaisempaa laajempaa suomen kielen opetusta. Englannin opiskelua voi kokeilla myös draaman avulla yhtenä lauantaipäivänä. Luovaa kirjoittamista voi opiskella verkkokurssilla ja elämäkerran kirjoittamista lähiopetuksessa. Luvassa on myös syksyn mittaan opastusta digitaitojen opiskeluun yhteistyössä Aisaparin Kylille-hankkeen kanssa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.