• Puolukan poiminnan voi yhdistää vaikkapa metsäretkeen. Retken voi tehdä myös lähimetsään. Kuva: Jenni Heinonen/Suomen 4H-liitto.

4H:n marja-asemat välittävät puolukkaa

Marja-asemien osoitteet ja aukioloajat voi tarkistaa 4H-yhdistyksien internetsivuilta. Etelä-Pohjanmaalle avataan 11 asemaa ja koska puolukka on kypsynyt tänä vuonna epätasaisesti, asemien avautumisessa on paikkakunnittain eroja.

4H-yhdistykset vastaanottavat ja välittävät jälleen marjoja luonnonmarjayrityksille. Eri puolilla Pohjanmaata ja Pirkanmaata avataan ensi viikosta alkaen yhteensä 32 marja-asemaa, jotka ostavat alkusadon puolukkaa päivän hintaan. Kannustamme nuoria poimimaan puolukoita ja ansaitsemaan omaa rahaa vaikkapa kaveriporukalla tai vanhempien kanssa.

Suomen 4H-liiton aluejohtaja Maria Isolahden mukaan marjanpoiminnasta maksetaan päivän hinta, joka määräytyy sadon määrän ja marjaa käyttävän teollisuuden tarpeiden mukaan.

– Esimerkiksi vuonna 2016 oli hyvä marjavuosi. Välitimme lähes 500 000 kiloa puolukkaa ja maksoimme poimijapalkkioita lähes saman verran. Tänä vuonna ostamme puolukkaa yhteistyössä sotkamolaisen Polarican ja suomussalmelaisen Kiantama Oy: n kanssa.

Bongaa Puolukka! 

4H järjestää kaikille 12-17-vuotiaille nuorille Bongaa Puolukka -poimintakilpailun. Ideana on kerätä mahdollisimman paljon puolukkaa, ja myydä ne 4H:n marja-asemalle. Kilpailussa on omat sarjat 7-12 ja 13-17-vuotiaille, ja niiden neljä parasta palkitaan marjanvälittäjien lahjoittamilla raha- ja tuotepalkinnoilla. Kilpailuun voi osallistua 4H:n marja-asemalla niin kauan kuin puolukkaa otetaan vastaan. Kilpailukortin ja tarkemmat ohjeet voi noutaa lähimmältä marja-asemalta.

Lisätietoja ja asemien aukioloajat löytyvät 4H-yhdistysten internetsivuilta.

Jaa juttu: