Evijärven Kerttuanjärvessä sinilevää

Julkaistu:

Aihe:

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukselle on ilmoitettu vähäisesti sinilevähavaintoja viikolla 33. Leväkukintoja on havaittu useammassa paikassa Ähtärinjärvellä, mutta pohjalaismaakuntien muilla vakioleväseurantapaikoilla ei ole havaittu sinilevää. Ähtärinjärven pohjoisosassa levää on paikoin runsaasti. Tiistaina sinilevähavaintoja tehtiin useammassa paikassa Evijärven Kerttuanjärvellä. Muualta ei kansalaisilta ole tullut sinilevähavaintoja tämän viikon aikana.

Lappajärvessä pintaveden lämpötila on 18,4 °C, mutta sinilevää ei ainakaan toistaiseksi ole havaittu.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus seuraa levätilannetta 25 virallisella havaintopaikalla Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Havainnot voidaan ilmoittaa leväpuhelimeen puh. 0295 027 990. Omia levähavaintoja voi myös tallentaa Järvi-Meriwikiin www.jarviwiki.fi. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.