Ruoho ei ole vihreämpää Evijärvellä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVELLÄ on viime viikkoina keskusteltu kunnan viheralueiden kunnossapidosta.

Esimerkiksi liikenteenjakajat ja tienvierustat ovat monen mielestä huonosti hoidettuja ja jopa umpeen kasvaneita. Näin on myös aivan ydinkeskustassa.

–Viskarin alueen pitäisi olla käyntikortti, samoin risteysalueiden. Niiden pitäisi olla houkuttelevia ja houkutella kesälomalaisia ja ohikulkijoita, sanoo Hanne Mansikka-aho.

Mansikka-aho nosti asian esille sosiaalisessa mediassa. Hän oli verrannut Evijärven maisemointia esimerkiksi Kauhavaan, jossa liikenteenjakajissa on tekonurmet ja ympyröissä istutuksia. Toisin kuin Kauhavalla, Evijärven kunnan palkkalistoilla ei ole puutarhuria.

Myös Sillankorvassa veneitään pitävät ovat valittaneet venepaikkojen kaislaviidakoista ja rikkonaisista ponttooneista.

MANSIKKA-AHON mukaan viheralueiden kunto on ollut aiemmin parempi, mutta se on laskenut tasaisesti. Pahimman näköistä on hänen mukaansa terveyskeskuksen risteyksen liikenteenjakajissa ja Iitin kioskin rinteen alueella. Iitin rinne on kunnan hoidossa, mutta muista on vastuussa ely-keskus.

–Liikenteenjakajista on kaadettu puskat ilmeisesti näkyvyyden turvaamiseksi. Mutta ne vaan kaadettiin, eikä tilalle laitettu mitään, ja nyt on surullisen näköistä.

Hän huomauttaa, etteivät tavalliset kuntalaiset edes tiedä, kenelle jokin yksittäinen viheralue kuuluu.

–Jos kunnan on mahdollista ottaa asia omiin käsiinsä, se olisi enemmän kuin tarpeellista. Ymmärrän kyllä, että kunnalla on ollut taloudellisesti tiukkaa, jolloin piti karsia minimiin, mutta nyt kunta mainostaa taas, että heillä menee paremmin. Olisi tosi kivaa, jos se näkyisi.

HÄN toteaa silti, että Evijärvellä tehdään asioita myös hyvin. Esimerkiksi liikuntapaikkarakentaminen on hyvässä vauhdissa, Antinniemen rantaan on suunnitteilla puistoalue, ja kunnantalon pihan puistollekin järjestettiin ideakilpailu.

–Ihan hyvään suuntaan ollaan menossa ja hyviäkin ehdotuksia on, mutta tuntuu siltä, että vähän hitaasti asiat napsahtelevat eteenpäin. Nyt vaan vielä lisää panostusta yleiseen viihtyvyyteen ja yleisilmeen kohentamiseen.

AIEMPINA vuosina Evijärven Lions Ladyt ovat ostaneet kukkaistutukset keskustaan ja liikenteenjakajiin ja huolehtineet niiden kastelusta. Tänä vuonna niin ei voitu tehdä, koska ei löytynyt ketään, joka ehtisi kastella kukkia.

Anna-Liisa Kultalahti Leijonista kertoo, että kastelua on yleensä hoitanut kolme lähimpänä asuvaa naista. Aiempina vuosina he ovat tuloksetta pyytäneet avuksi kuntaa ja 4H-yhdistystäkin. Kunnalta vastattiin silloin, että kastelu ei onnistuisi kesäisin kunnan sulun aikana.

–Kukkia ei välttämättä huomata, kun ne siellä ovat, mutta huomataan kyllä, kun ne puuttuvat. Kukaan ei ajattele, että kuka noita hoitaa.

VIHERALUEISTA vastaavassa teknisessä lautakunnassa ollaan lomalla. Kunnanjohtaja Teemu Kejonen pohtii, että viihtyisyyttä korostetaan kuntastrategiassakin. Hän tietää sanoa, että esimerkiksi kantatien tienvierustoja on pyritty siistimään mahdollisuuksien mukaan.

–2017 jo tehtiin, ja ymmärsin, että tänä vuonna sitä pitäisi jatkaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.