Turvetta nostetaan öisin

Turpeen tuotantokausi on ollut poikkeuksellisen hyvä.

Viime vuonna energiayhtiö Vapon tuotantotavoitteesta toteutui sateiden vuoksi vain noin 70 prosenttia. Tänä vuonna ongelmaa ei ole.

–Osalla tuotantoalueista turvetta on jo saatu riittävästi, ja niitä on jo ryhdytty valmistelemaan seuraavaa tuotantokautta varten, sanoo Vapon sidosryhmäjohtaja, kortesjärveläinen Janne Sankelo.

Esimerkiksi Evijärven Porrasnevalla töitä tehdään yhä.

Turpeen nostoa ovat vauhdittaneet kuumuus ja vähäiset sateet. Paloturvallisuusriskin vuoksi Vapolla oli jouduttu seuraamaan, pystytäänkö tuotantoa ylipäätään jatkamaan, ja monella Vapon alueilla onkin turvallisuussyistä työskennelty öisin.

Vapossa oli asetettu kesän turvetuotannolle suuria odotuksia. Viime talven ja erityisesti helmi-maaliskuun kylmyys söi polttoainevarastoja koko maassa. Hyvä kesä näkyy voittona.

Lue lisää Järviseudun Sanomien numerosta 31.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.