• Elinkeinopoliittinen mittaristo 2018

Etelä-Pohjanmaa menestyi elinkeinopoliittisessa kyselyssä

Seinäjoki, Ilmajoki ja Alavus olivat kymmenen kärjessä Suomen Yrittäjien toteuttamassa Elinkeinopoliittinen mittaristo -kyselyssä, joka julkistettiin keskiviikkona Kunnallisjohdon seminaarissa Tampereella.

Kysely tehdään kahden vuoden välein ja siinä kartoitetaan kuntien ja yrittäjien yhteistyötä ja elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti. Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien alueella kyselyyn vastasi 391 yrittäjää.

Etelä-Pohjanmaa sijoittui aluejaossa kolmanneksi kuntien saamalla kokonaisarvosanalla 6,94 valtakunnallisen arvosanan ollessa 6,74.

 Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikko pitää kyselyä hyvänä tapana katsoa miten yhteistyö sujuu ja missä on korjattavaa.

– Mittaristo kertoo, että kuntien ja yritysten yhteistyö menee oikeaan suuntaan. Samalla kysely paljastaa yhteistyön kehittämistä vaativia kohteita. Esimerkiksi Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien hankintaneuvonnan palveluja voidaan jatkossa tarjota kohdistetummin niihin kuntiin, joiden julkisissa hankinnoissa on vastaajien mielestä kehitettävää, Risikko sanoo.

Kuntakohtaiset raportit julkistetaan www.yrittajat.fi -sivustolla.

Jaa juttu: