Alajärvi Suomen toiseksi paras – Suomen yrittäjien Kuntabarometrin tulokset julkaistu

Alajärven elinvoimajohtaja Jaakko Aninko. Arkistokuva.
Alajärven elinvoimajohtaja Jaakko Aninko. Arkistokuva.
Alajärven elinvoimajohtaja Jaakko Aninko. Arkistokuva.
Alajärven elinvoimajohtaja Jaakko Aninko. Arkistokuva.

KUNNALLISJOHDON seminaarin ensimmäisen päivän päätteeksi julkistettiin Kuntabarometrin tulokset. Kuntabarometrilla kartoitetaan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti. Suomen Yrittäjien 11. Kuntabarometri-kysely (ent. Elinkeinopoliittinen mittaristokysely) toteutettiin yhteistyössä Taloustutkimuksen kanssa 12.2.–8.4.2022 sähköposti-informoituna internet-kyselynä. Kyselyyn vastasi 9 627 yrittäjää.

Alajärvi loisti kuntabarometrin tuloksissa, sijoittuen koko Suomen tasolla toiseksi ja Etelä-Pohjanmaan maakunnassa parhaaksi kokonaisrankingilla mitattuna. Alajärvi oli toisena myös pienten kaupunkien sarjassa. Etelä-Pohjanmaalla menestys oli huimaa Seinäjoen voittaessa suurten kaupunkien sarjan. Tulos osoittaa vahvaa sitoutumista yrittäjäystävällisen ilmapiirin luomiseen ja kunnan elinvoiman edistämiseen.

–Olen erittäin ilahtunut tästä tuloksesta, joka on tunnustus kaupungin roolista yrittäjyyden ja elinkeinopolitiikan edistämisessä. Kiitän lämpimästi myös Alajärven yrittäjiä ja Järvi-Pohjanmaan yrityspalveluita tästä saavutuksesta, Alajärven kaupungin elinvoimajohtaja Jaakko Aninko kommentoi tuloksia tyytyväisenä

Ilman avointa vuoropuhelua näiden tahojen kanssa tämä saavutus ei olisi ollut mahdollinen. Tulevaisuudessa vahvistamme entisestään kommunikaatiota ja vastaamme tarpeisiin paremmin. Tästä on hieno jatkaa eteenpäin!

Mainos

On ilmiselvää, että on kaikkien alajärveläisten hyöty, että kaupunki on jatkossa vielä houkuttelevampi yritystoiminnalle. Viimeisen vuoden aikana olemme keränneet mittavan määrän dataa kaupungin nykytilasta, joka kattaa muun muassa tietoa elinvoimaisuudesta sekä yritysten näkemyksiä kaupungista. Tämän tiedon avulla pyrimme kehittämään kilpailukykyisempää ja houkuttelevampaa toimintaympäristöä paikallisille yrityksille.

Kehittämistyö jatkuu

Kaupunginjohtaja Vesa Koivunen valaisee syitä erinomaisen tuloksen taustalta:

–Alajärven kaupunki aloitti panostamisen elinvoimaan perustamalla elinvoimatoimialan ja -lautakunnan vuoden 2023 alusta. Tuolloin palkattiin muun muassa elinvoimajohtaja ja yhteisökoordinaattori. Elinvoimatoimialan tehtäväksi otettiin Alajärven elinvoiman sekä terveyden- ja hyvinvoinnin edistäminen. Keräsimme lukuisilla tutkimuksilla aineistoa nykytilasta ja asetimme selkeät parantamiskohteet omaan toimintaan. Yksi selkeä tavoite on ollut vuoropuhelun ja avoimuuden lisääminen yrittäjien ja järjestöjen kesken. Kehittämistyö jatkuu edelleen suunnitelmien mukaan usealla rintamalla. Olen iloinen tuloksista mikä vahvistaa meidän olevan oikealla polulla. Tästä miljoonat kiitokset kaikille kaupungin työntekijöille, luottamushenkilöille, Alajärven yrittäjille, yhteisöille ja asukkaille. Tämä on yhteistyötä parhaimmillaan Alajärven elinvoiman eteen.

Lue myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.