Alajärvellä kerätään ideoita – Viikon 20 Lyhyet uutiset

Alajärvellä kerätään ideoita 10 000 euron käyttämiseksi asukkaiden viihtyvyyden lisäämiseen.
Alajärvellä kerätään ideoita 10 000 euron käyttämiseksi asukkaiden viihtyvyyden lisäämiseen.
Alajärvellä kerätään ideoita 10 000 euron käyttämiseksi asukkaiden viihtyvyyden lisäämiseen.
Alajärvellä kerätään ideoita 10 000 euron käyttämiseksi asukkaiden viihtyvyyden lisäämiseen.

ALAJÄRVEN kaupunki toteuttaa osallistavaa budjetointia. Nyt kaupungin sivuilla on avoinna kysely, jonne voi jättää ehdotuksensa siitä, kuinka käyttäisi 10 000 euroa asukkaiden viihtyvyyden parantamiseen. Ideoita voi jättää 7. kesäkuuta saakka, minkä jälkeen elinvoimalautakunta tekee päätöksen parhaasta toteutuskohteesta.

Apurahoja Järviseudulle

SUOMEN KULTTUURIRAHASTON Etelä-Pohjanmaan rahaston apurahat jaettiin Kalevan navetassa 8. toukokuuta. Järviseudulle saatiin seuraavat apurahat: psykologian maisteri Elena Finnilä, Alajärvi, aivojen muokkautuvuutta käsittelevään väitöskirjatyöhön Viljo Syreniuksen rahastosta 30 000, taidemaalari Elina Försti, Alajärvi, taiteelliseen työskentelyyn, kaksivuotisen apurahan toisen vuoden apurahana, Yleisrahastosta 5 000 ja Iivari ja Jenny Honkolan rahastosta 30 000, kasvatustieteen tohtori Kati Keski-Mäenpää, Soini, Suomen, Japanin ja Etiopian opettajankoulutusta käsittelevään väitöksen jälkeiseen tutkimukseen, Viljo Syreniuksen rahastosta 4 000, kasvatustieteen maisteri Minna Latvala, Alajärvi, Aaltoliikkeessä-tanssiesityskokonaisuuden toteuttamiseen, Oiva Kuusiston rahastosta 3 000, kasvatustieteen maisteri Virpi Salo, Soini, yhteisöllistä oppimista ja tunteita hoitotyön opiskelijoiden simulaatio-opetuksessa käsittelevään väitöskirjatyöhön Karl-Johan Lallin rahastosta 7 500, taiteilija Maryna Semekova, Alajärvi, kodin käsitettä ja pakkomuuttoa käsittelevään taiteelliseen työskentelyyn, Yleisrahastosta 15 000 sekä Suomenselän Kesä ry, Soini, Soinillinen -musiikki- ja gastronomiafestivaalin järjestämiseen Oiva Kuusiston rahastosta 10 000 euroa.

Lappajärvellä paloi

LAUANTAINA Lappajärven Mikkosentiellä sijaitsevan vapaa-ajan asunnon pihassa paloivat varasto sekä puulato. Palo levisi maastoon, mutta mökki säästyi vaurioilta. Hälytys tehtiin naapurin toimesta. Varastossa oli säilytyksessä vene ja vesijetti, jotka tuhoutuivat palossa täysin.

Hyvinvointialue supistaa kesäksi

ETELÄ-POHJANMAAN hyvinvointialue supistaa aukioloaikoja kesän ja alkusyksyn ajaksi. Lappajärven, Lehtimäen, Vimpelin, Evijärven ja Kortesjärven näytteenottopisteet sekä vastaanotot on suljettu 24.6–4.8. ja hammashoitolat 1.–28. heinäkuuta. Sulkuaikana laboratoriopalvelut Alajärven ja Kauhavan toimipisteissä. Alajärven kiirevastaanotolla on 1.6.–31.8. lyhennetty aukioloaika; arkisin kello 8–18 ja lauantaisin sekä sunnuntaisin kello 10–18. Alajärven ja Lappajärven psykiatrian poliklinikat ovat suljettuna 15.-28. heinäkuuta. Evijärven neuvola suljettuna 24.6.–11.8. Chat-palvelut palvelevat pääosin kesälläkin osoitteessa omaep.fi. Katso kaikki aukioloajat kotisivultamme (10.5.)

Lue myös nämä

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.