Sampo Sankelo suunnistuksen Maailmancupiin Sveitsiin ja Italiaan 

Sampo Sankelo.
Sampo Sankelo.
Sampo Sankelo.
Sampo Sankelo.

SUOMEN suunnistusmaajoukkueen johto on valinnut edustajat Sveitsissä ja Italiassa kisattaviin maailmancupin osakilpailuihin. Sveitsin Oltenissa suunnistetaan knock-out sprintti ja sprintti 25.–26. toukokuuta ja Italian Genovassa sprintti ja sprinttiviesti 1.–2. kesäkuuta. 

Ensimmäistä vuotta miesten sarjassa suunnistava Lapuan Virkiää edustava Sampo Sankelo on joukkueessa mukana. Sankelo onnistui hyvin viikonloppuna pidetyissä sprinttisuunnistuksen SM-kisoissa Espoossa sijoittuen viidenneksi. Sprinttikausi on lähtenyt Sankelolla muutenkin hyvin käyntiin Latvian Riikassa ja Helsingissä pidetyissä avauskisoissa. 

–Tämän kauden päätavoite oli päästä miesten maailmancup-kiertueelle ja siinä onnistuttiin. Sveitsissä ja Italiassa tavoitteena on saada hyvät suoritukset ja haastaa maailman kärkeä ja hankkia kokemusta kansainvälisistä kilpailuista. Hienoa, että pääsen edustamaan pohjalaisia näihin ympyröihin. 

Päävalmentaja Thierry Gueorgiou jakaa kiitosta torstain SM knock-out ja lauantain SM-sprinttijärjestelyille. 

–Erinomaiset kisat ja laadukkaat radat helpottivat valintaprosessia ja mahdollistivat reilun kilpailun edustuspaikoista. Joukkueessa on taas kerran sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa. Valtaosa joukkueesta on kokeneempaa kaartia, mutta heidän rinnalleen nousi ilahduttavasti kolme aikuisten maajoukkueen debytanttia. Odotan kärkiurheilijoittemme taistelevan kärkisijoista, Gueorgiou toteaa. 

Naiset (8): Venla Harju Tampereen Pyrintö, Inari Karppinen Espoon Suunta, Veera Klemettinen Suunta Jyväskylä, Aino Mänkärlä Lynx, Inka Nurminen Jämsän Retki-Veikot, Maiju Oksanen Kangasala SK, Maija Sianoja MS Parma, Marika Teini Kalevan Rasti. 

Varalla: Karoliina Ukskoski Lahden Suunnistajat -37. 

Miehet (8): Aaro Aho Valkeakosken Haka, Tuomas Heikkilä Helsingin Suunnistajat, Miika Kirmula Kalevan Rasti, Teemu Oksanen Ikaalisten Nouseva-Voima, Aarni Ronkainen Jämsän Retki-Veikot, Akseli Ruohola MS Parma, Sampo Sankelo Lapuan Virkiä, Touko Seppä Turun Suunnistajat. 

Varalla: Eero Heinonen MS Parma. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.