Päivähoito sai parhaan arvosanan Kauhavan asukaskyselyssä

Kauhavan koulut saivat kaupunkilaisilta hyvän arvosanan. Kuvassa Kortesjärven koulukeskus. Arkistokuva.
Kauhavan koulut saivat kaupunkilaisilta hyvän arvosanan. Kuvassa Kortesjärven koulukeskus. Arkistokuva.

KAUHAVAN kaupunkistrategian mukainen, joka toinen vuosi toteutettava asukaskysely tehtiin marraskuussa 2023. Kyselyyn saatiin 749 vastausta. Ikäjakauman perusteella ahkerimmin vastasivat 36–49-vuotiaat. Vähiten vastauksia saatiin alle 25-vuotiailta ja yli 65-vuotiailta asukkailta.

Kyselyssä pyydettiin vastaajia arvioimaan tyytyväisyyttään kouluarvosanoin 4–10 kymmeneen eri osa-alueeseen sekä sanoittamaan mielikuvaa Kauhavasta. Kyselyssä oli myös runsaasti avointa vastaustilaa, jossa vastaajat saivat perustella vastauksiaan ja kertoa näkemyksiään.

Vastausten keskiarvoina laskettuna parhaimman arvosanan sai päivähoito, 8,0. Kuitenkin sanallisessa palautteessa saatiin kritiikkiäkin: ”On aivan käsittämätöntä, että Kortesjärvellä ei ole tarjolla lasten päivähoitoa keskustan alueella.” Myös kouluihin oltiin tyytyväisiä, vastausten keskiarvo oli 7,9. Harrastusmahdollisuudet sekä lähialueiden työmahdollisuudet saivat arvosanan 7,7. Terveydenhoitopalvelut ja tonttien tarjonta arvioitiin 7,6 keskiarvolla. Huonoimman arvosanan saivat liikenneyhteydet, 6,8.

Kyselyssä tiedusteltiin vastaajan halukkuutta suositella Kauhavaa niin asuinympäristönä kuin yrityksen sijoittumisympäristönä. Kauhavan kaupunkistrategiassa 2030 tavoitteeksi on asetettu keskiarvo 8,0. Kauhavan suositteleminen asuinympäristönä sai arvosanan 7,5 ja suositteleminen yrityksen sijoittumisympäristönä 7,4.

Vastaajia pyydettiin kuvaamaan Kauhavaa kolmella ensimmäiseksi mieleen tulevalla sanalla. Kärkikolmikkona toistuivat rauhallinen (101 kertaa), turvallinen (85) ja yritteliäs (79).

Kaupungin Facebook-sivut nousivat nyt ensimmäistä kertaa tärkeimmäksi tiedotuskanavaksi. Toisena tulivat paikallislehdet ja kolmantena kaupungin kotisivut.

Kaupungin johtoryhmä on perehtynyt tuloksiin ja seuraavaksi niitä käsittelee kehittämistoimikunta. Sieltä ne viedään kaupunginhallitukselle.

Luitko jo nämä jutut?

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2024/02/01/mtk-kortesjarvi-tarjosi-mitalit-makkarat-mehut-ja-makeiset-kisavaelle/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2024/01/31/lukutahti-sovellus-innostaa-lukemaan/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2024/01/28/kortesjarven-alakoulussa-koulutyytyvaisyys-kasvoi-ylakoulussa-laski/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.