Aluehallitus hyväksyi henkilöstöön kohdistuvat säästötoimenpiteet

Yksi toimenpiteistä on vuoden 2024 aikana toteutuvat lomautukset, jotka painottuvat hallinto-, asiantuntija- ja tukitehtäviin sekä kiireettömään, ajanvaraukselliseen toimintaan.
Hyvinvointivaltion yksi säästötoimenpiteistä on vuoden 2024 aikana toteutuvat lomautukset.

Etelä-Pohjanmaan aluehallitus on 5.2.2024 kokouksessaan hyväksynyt esitetyn mukaisesti hyvinvointialueen henkilöstöön kohdistuvat säästötoimenpiteet.

Yksi toimenpiteistä on vuoden 2024 aikana toteutuvat lomautukset, jotka painottuvat hallinto-, asiantuntija- ja tukitehtäviin sekä kiireettömään, ajanvaraukselliseen toimintaan.

Lomautuksen kesto on henkilöstöryhmästä riippuen joko 14, 7 tai 3 päivää. Lomautukset toteutetaan potilas-, asiakas- ja työturvallisuus huomioiden. Ympärivuorokautista palvelua tuottavat yksiköt on alustavasti suunniteltu olevan lomautusten ulkopuolella.

Lomautuksista saatava säästö on noin 1,6 miljoonaa euroa.

-Tavoitetila on se, että lomautuksiin ei tarvitsisi jatkossa turvautua, vaan palvelurakennetta on saatava uudistettua ja sitä kautta aikaansaatava tarvittavat säästöt, hyvinvointialuejohtaja Tero Järvinen painottaa.
Henkilöstökuluista säästetään myös jättämällä määräaikaisia työ- ja virkasuhteita sekä eläköitymisen seurauksena vapautuvia paikkoja täyttämättä sekä luopumalla Edenred-henkilöstöetuudesta vuodelle 2024.

Vuoden 2023 talouden toteuma osoittaa tällä hetkellä noin 50 miljoonan euron alijäämää. Hyvinvointialuelain mukaisesti alueiden on katettava alijäämänsä vuoden 2026 loppuun mennessä. Tämä on asettanut myös yhteistoimintamenettelylle alkuperäistä kovemmat säästöpaineet.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.