Haussa maratoonareita

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kevättalvea värittävät kuntavaalit. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 9. huhtikuuta.

Ehdokaslistat on jätettävä viimeistään helmikuun 28. päivänä. Vaalien tulos riippuu paljon ehdokasasettelusta.

Koska vaaleissa voi äänestää vain ehdolle asettuneita, nyt on syytä olla asialla. Jos tuntee itse paloa kunnallispolitiikkaan tai tietää naapurustosta, työpaikalta tai harrastuspiireistä vaikuttamisesta kiinnostuneen henkilön, kannattaa pian vinkata puolueille tai valitsijayhdistyksille.

Ehdokaslistojen on hyvä olla mahdollisimman monipuolisia, että äänestäjillä on varaa mistä valita. On oltava naisia, miehiä, eri-ikäisiä, ammattikuntien ja sidosryhmien kirjoa.

Usein valitellaan, kuinka vähän naisia pääsee valtuustoihin. Valitettavasti tulos korreloi pitkälti sen kanssa, onko heitä kysytty riittävästi ehdolle. Tämän lehden levikkialueen kunnissa naisia oli viime kunnallisvaaleissa vain 27–42 prosenttia kaikista ehdokkaista.

Mutta erityisesti kuntapolitiikkaan tarvitaan niitä, jotka osaavat katsoa kokonaisuutta. Yhden asian ihminen nimittäin helposti turhautuu päätöksenteossa.

Myös pitkäjänteisyyttä kaivataan. Pikajuoksijoiden sijaan tarvitaan maratoonareita, sillä kunnallinen päätöksenteko ei ole maailman nopeimpia lajeja. Ei ole tavatonta, että samoja asioita veivataan edestakaisin tai odotetaan valituskierrokselta jopa vuositolkulla.

Tulevaa valtuustokautta värittävät suuret uudistukset. Vaikka kuntien rooli on kaventumassa, kausi tulee olemaan varmasti mielenkiintoinen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.