Vapaaehtoista voimaa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Etelä-Pohjanmaan Yleisurheilu ry eli EPU palkitsi Evijärven Urheilijat viime viikolla Vuoden nuorisourheiluseura -tittelillä. EPU myöntää huomionosoituksen vuosittain sellaisille seuroille, joiden katsotaan kehittäneen toimintaansa ja nostaneen omaa tasoaan.

Evijärven Urheilijat on parin viime vuoden aikana kunnostautunut lasten ja nuorten yleisurheilutoiminnassa. Tällä hetkellä urheiluseurassa pyörii sekä lasten yleisurheilukoulu että nuorten yleisurheilutreenit. Toiminnasta vastaavat vapaaehtoiset vetäjät.

Toisinaan kuulee väitteen talkoohengen kuolemasta. On toki totta, että väen määrä on vähentynyt ja elämänmeno on muuttunut. Talkoisiin harvoin tungeksitaan, sillä moni valitsee kökän sijaan mieluummin oman sohvannurkan, kuka mistäkin syystä. Tilannetta voivotellessa kuitenkin unohdetaan helposti, että moni asia jäisi hoitamatta ilman vapaaehtoisten panosta. Talkoita ja talkoilla tehdään edelleenkin, tästä on hyvänä esimerkkinä urheiluseuroissa tehtävä työ. Vapaaehtoistyön kirjo on laaja.

On arvioitu, että joka kolmas suomalainen tekee vapaaehtoistyötä. Määrän uskotaan jopa kasvavan. Vapaaehtoistyö on työtä, jota tehdään lahjana toisille. Siitä ei yleensä makseta palkkaa, vaan tärkeämpänä pidetään esimerkiksi toisten auttamista tai hyvän asian edistämistä. Silti kiitoksen merkitystä ei kannata unohtaa.

Reilun kahden viikon päästä joulukuun ensimmäisenä lauantaina vietetään Vapaaehtoisten päivää, joka nostaa valokeilaan vapaaehtoiset ja vapaaehtoistyön. Vapaaehtoistyöntekijät ovat päivänsä ansainneet.

Tämä Toimittajalta-kirjoitus julkaistiin Järviseudun Sanomissa keskiviikkona 16.11.2016.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.