Evijärvellä taivasteltu jo 30 vuotta

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Pimenevät syysillat ovat otollista aikaa tähtitaivaan ihailulle. Tänään tiistaina Evijärvellä Taivastelijoiden tähtitornilla pyörähtää käyntiin Katse avaruuteen -kurssi. Järvilakeuden kansalaisopiston kurssi on tarkoitettu nuorille harrastajille ja vasta-alkajille opastukseksi tähtitieteen saloihin.

Tiistai-iltaisin tähtitornilla järjestetään myös Taivastelijoiden oma viikoittainen kokoontuminen. Evijärvellä on tähyilty tähtitaivaan kohteita ja ilmiöitä isommalla harrastusporukalla jo 30 vuotta. Toiminta pyörähti käyntiin 1986. Oma tähtitorni kerhohuoneineen taivastelijoilla on ollut vuodesta 1992.

Tähtitornit ovat sen verran harvinaisia, että Taivastelijoiden tilat kokoavat harrastajia kauempaakin.

– Toiminta on avointa kaikille kiinnostuneille, torninhoitaja Reijo Ylimaa sanoo.

Lue lisää huomenna ilmestyvästä Järviseudun Sanomista.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.