Valon ja varjon vaihtelusta syntyi Vimpelin taideryhmien näyttely

Hilkka Latva-ahon maalaama maisemateos löytyy Vimpelin kuvataideryhmien näyttelystä.
Sirpa Katajan maalaama maisemateos löytyy taideryhmäläisten teosten joukosta Vimpelin kuvataideryhmien näyttelyssä.
Hilkka Latva-ahon maalaama maisemateos löytyy Vimpelin kuvataideryhmien näyttelystä.
Sirpa Katajan maalaama maisemateos löytyy taideryhmäläisten teosten joukosta Vimpelin kuvataideryhmien näyttelyssä.

JÄRVI-POHJANMAAN kansalaisopiston kuvataide- ja posliininmaalausryhmien näyttely Iloa, valoa, varjoa valloittaa Villa Väinölän 29.2.–20.3.2024 välisenä aikana.

–Näyttelyssä on esillä Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston Vimpelin kolmen eri opintoryhmän teoksia. Mukana on ollut 36 kurssilaista ympäri järviseutua ja lähikunnista. Mukana on kauan harrastaneita ja uusia tulokkaita. Ikäjakauma on suuri, teineistä ikäihmisiin. Pääasiassa osallistujat ovat naisia, mutta iloksemme saimme joukkoomme myös yhden rohkean miespuolisen maalarin, kertoo ohjaaja Sirpa Kataja.

Vimpelin taideryhmien näyttelyssä on mukana koko elämän kirjo. Päivi Vihriälän maalauksessa hehkuvat kukat.

Kursseilla kaikki ovat saaneet toteuttaa omia ideoitaan tai harjoitella eri tekniikoita opettajan mallitöitä apuna käyttäen. Opettajan ohjauksessa on maalattu öljy- akryyli- akvarelli- ja pastelliväreillä. On tehty monotypioita, lyijykynätöitä ja posliininmaalauksia. Tuunailtiin myös vanhoja maljakoita uusiokäyttöön ja jouluksi maalattiin värillisiä pulloja jouluaiheisilla kuvilla jouluvaloja varten.

–Kursseilla viihdytään ja huumori lentää – yleensä maalataan rennolla meiningillä. Joskus tehdään töitä hyvinkin keskittyneesti – silloin on tosi kyseessä, kuvailee Kataja.

Mainos

–Toisinaan maalataan vanhoja töitä uudelleen. Taidekurssi on monelle viikon kohokohta ja se koetaan hyvin tärkeäksi! Kursseille tullaan vuodesta toiseen, maalaamaan ja tapaamaan tuttuja, samanhenkisiä ystäviä. Välillä elämässä on valoa ja välillä varjoja, mutta ryhmän tuki ja innostus maalaamiseen saa hetkeksi unohtamaan kipeät asiat!

Näyttelyn avajaisia vietetään torstaina 29. helmikuuta kello 17.30.

Juttua muokattu 26.2. kello 7.24, korjattu kuvien teosten tekijöiden nimet.

Aiemmin meillä julkaistuja taidejuttuja täällä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.