Maalatessa unohtuvat surut ja murheet – kuvataideryhmien teoksia esillä Vimpelissä

Sirpa Kataja ja Kirsti Jaakkola kokosivat Katajan kuvataide- ja posliinimaalausryhmien kevätnäyttelyn. Taustalla Jaakkolan maalaus.
Sirpa Kataja ja Kirsti Jaakkola kokosivat Katajan kuvataide- ja posliinimaalausryhmien kevätnäyttelyn. Taustalla Jaakkolan maalaus.

Taiteen tekeminen kiinnostaa ja kiehtoo ihmisiä. Alkuun pääsemisessä jokin kurssi tai ryhmä ja opettajan tuki on monelle tärkeää. Päättyneen talven aikana Katajan molempiin päivämaalarit-ryhmiinsä tuli uudet kurssilaiset ja myös posliininmaalauksessa aloitti uusi maalari. Usea heistä, jotka aloittavat kuvataiteen parissa kansalaisopiston kurssilla, jatkavat siellä vuosi vuoden jälkeen.

Nyt Katajan vetämillä kursseilla valmistuneita teoksia on esillä kevätnäyttelyssä Vimpelissä, entisissä Järviseudun Sairaalan tiloissa. Näyttely on avoinna tänään perjantaina kello 18 saakka ja huomenna lauantaina kello 10–14.

Kataja kokosi näyttelyn yhdessä Kirsti Jaakkolan kanssa, jonka töitä on esillä näyttelyssä.

–Aloittelevana maalarina saattaa teosta aloittaessa ajatella, ettei tästä tule mitään valmista, usko meinaa loppua, mutta onneksi on opettaja tukena. Kun on valmista, sitä itsekin ihmettelee, että ajatella, tällaisen sain tehtyä, Jaakkola kuvailee.

–Onnistumisen tunne palkitsee. Ja ovat teokset kelvanneet lasten kotien seinille.

Katajan mukaan on hauska nähdä, kuinka tekijän luonteenpiirteet näkyvät maalatessa.

–Joku saattaa viimeistellä jotakin yksityiskohtaa koko illan, itse taas teen melko nopeasti, pitää tulla valmista. Jokainen saa tehdä ihan omalla tyylillään ja tavallaan.

Mainos

Kevätnäyttelyt ovat perinteisesti keränneet paljon kävijöitä. Jäykäntuvalla vuonna 2019 järjestetyssä näyttelyssä vieraskirjaan kertyi nimiä monta sivua. Viime vuonna näyttely järjestettiin ikkunanäyttelynä keskustassa.

PERINTEINEN maalauksen kesäkurssi on jo täynnä. –Siellä maalataan muun muassa pyöreille vanerikiekoille, kertoo Kataja.

Kesäkurssien suosiota selittävät rento meininki ja tekemisen vapaus.

–Voi inspiroitua mallista tai tehdä ihan omaa juttua, pidetään kahvitaukoja ja jutellaan. Neljässä päivässä ehtii saada aikaan paljon, toteaa Jaakkola, joka aikoo osallistua kesäkurssille.

Kesälle 2023 Kataja on kaavaillut kolmepäiväistä kesäkurssia. Hän toimii kansalaisopiston opettajana ensi talvenakin.

–En malta lopettaa; minut on helppo puhua ympäri. Sen verran vähennän opetusta, että pidän vain Vimpelin ryhmiä sekä lyhytkursseja Alajärvellä sekä Kortesjärvellä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.