Matka viidelle vuosikymmenelle – Sirpa Katajan kuvataidetta ja posliinia

Sirpa Katajan taidenäyttely on Villa Väinölässä 4–27.10. 2023
Sirpa Katajan taidenäyttely on Villa Väinölässä 4–27.10. 2023

SIRPA KATAJA on vimpeliläinen ”itseoppinut” kuvataiteilija. Kataja toimii kuvataide- ja posliinimaalauksen opettajana Järvi-Pohjanmaan ja Järvilakeuden kansalaisopistoissa.

Tuleva ”Palasia” -taidenäyttely Villa Väinölässä on matka viidelle vuosikymmenelle. Muistoja hetkistä, palasia taiteesta eri vuosilta ja vuosikymmeniltä. Tunteiden eri tiloja, siveltimen välityksellä!

Kiinnostus taiteisiin Katajalla alkoi jo kouluaikoina. Taidekoulut jäivät ja elämä vei muille urille. Pääasiallisen työn hän teki lypsykarjan emäntänä. Taiteen tekeminen pysyi kuitenkin koko ajan mukana. Hän maalasi vuosia eri opettajien opastuksella, ensin öljyväreillä, myöhemmin muut värit ja eri taidekurssit tulivat kuvioihin. Vuonna 1992 hän aloitti posliinimaalauksen harrastamisen. Opettajan muutettua muualle, Sirpaa pyydettiin ohjaajaksi. Vuosi oli 2002 ja sillä tiellä ollaan edelleen. Muutama vuosi myöhemmin, mukaan tuli myös kuvataiteiden opettaminen.

–Rakastan opetusyötäni. Usein maalausta tehdessäni mietin, miten oppilaani hyötyisivät ja innostuisivat eri tekotavoista, tekniikoista ja niin edelleen. Niinpä tulee kokeiltua uusia ideoita. Kokeileminen on inspiroivaa. Tekotavat ja värit, akvarellit, akryylit ynnä muut vaihtuvat tiuhaan. Opettaminen on palkitsevaa, kun huomaan heidän kokevan onnistumisen iloa ja viihtyvän kursseilla vuodesta toiseen, kertoo Kataja.

Mainos

Näyttelyssä on mukana Sirpan ensimmäinen työ, Lappajärven kuvataideleiriltä, jonka hän maalasi nuorena teininä, vuonna 1973. Vuosikymmenten aikana tekniikat ja materiaalit ovat vaihtuneet ja maalaus on kulkenut mukana elämän arjessa. Kataja toivottaa kaikki tervetulleeksi ja viihtymään tulevassa näyttelyssä.

Taiteilija on tavattavissa Villa Väinölässä perjantaina 20. lokakuuta kello 17-19.00 ja sopimuksen mukaan.

Taidenäyttelyn avajaiset ovat keskiviikkona 4. lokakuuta 2023 kello 17.30. Villa Väinölässä 4–27.10.2023

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.