Veto aloitti sydäntykytysvoitolla

Vimpelin Veto
Vimpelin Veto Koripallo

HBA–Veto 93-94 (79–79,38–32) ja

Viime kauden naisten Korisliigan pronssimitalisti Vimpelin Veto aloitti kautensa hurjalla taisteluvoitolla helsinkiläisestä HBA-Märskystä. Tärkeä avausvoitto irtosi jatkoajan jälkeen. Veto joutui otteluun pahasti siipirikkoisena, sillä riveistä puuttui jenkkipeluri Lasha Petree, Riikka Kujala sekä Karoliina Rytkönen pienten vaivojen vuoksi.

HBA tuli otteluun selkeästi terävämmin vieden ensimmäisen kymmenminuuttisen yhdellätoista pisteellä. Toisella neljänneksellä kentällä nähtiin tehokkaampi Veto lukeminen kaventuessa viidellä pisteellä. Tauon jälkeen Veto juoksi kentälle entistäkin vahvempana, kolmas neljännes sinivalkoisille yhdellätoista pisteellä, mikä tiesi viiden pisteen johtoa ennen päätöskymmenminuuttista. Tiukan taistelun viimeinen neljännes ei kuitenkaan tuonut ratkaisu HBA:n napatessa sen vuorostaan viidellä pisteellä. Jatkoajalla voiton ratkaisi Sirena Tuitelen kolmetoista sekuntia ennen päätössummeria upottama kahden pisteen heitto.

Vedon ykköspussittajat olivat Sirena Tuitele, 29, Sam Breen 29, sekä Anni Kujala, 15. Levypallot HBA:lle 47-40. Heta Thil heitti uransa ensimmäiset kolme pääsarjapistettä.

Mainos

Vedon päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala oli tyytyväinen.

–Kolme laadukasta pelaaja puuttui kokoonpanosta, siihen nähden todella hyvä voitto, joukkue teki maksimisuorituksen. Ottelun alku oli hankala, pääsimme sen jälkeen paremmin peliin kiinni. Ottelun loppu oli hurja, voitto olisi voinut pyörähtää kummalle vain. Joukkueen tahtotila oli kuitenkin kova, se ratkaisi voiton.

Veto kohtaa seuraavaksi lauantaina kotisalissaan espoolaisen Tapiolan Hongan.

Tomi Olli

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.