Uusimmat kesäblogit:

Kuvataiteen kesäkurssille Vimpeliin ajetaan kauempaakin

Åsa-Maria tekee taulun kukkien lehtiin muutoksia Sirpan ohjeiden mukaisesti.
Åsa-Maria tekee taulun kukkien lehtiin muutoksia Sirpan ohjeiden mukaisesti.

JÄRVI-POHJANMAAN kansalaisopiston kuvataiteen kesäkurssilla on nautittu sekä taiteesta, että seurasta. Kahdentoista naisen joukko mahtuu hyvin vanhan Järviseudun sairaalan tiloihin, jonka pöydille on tilaa levittäytyä tarvikkeiden kanssa. Ja mikä parasta, kolmen päivän kurssin ajaksi voi tarvikkeet jättää paikoilleen, eikä niitä tarvitse kuskailla edestakaisin.

–Se on kyllä valtava helpotus, sanoo kuvataidekurssin opettaja Sirpa Kataja.

Hän kertoo itse odottaneensa kesäkurssia innolla. –Kyllä tämä sellainen henkireikä on. Kun on kaksi kuukautta maalaillut itsekseen, on mukava tulla ihmisten ilmoille.

Katajan sanoihin samaistuvat myös kurssilaiset, niin vanhat kuin uudemmatkin tuttavuudet. Taitavan ja kokeneen opettajan kursseille on saavuttu reippaasti yli kuntarajojen.

–Hyvälle kurssille ajaa vaikka vähän kauempaakin, kertoo Pedersödestä saapunut Åsa-Maria Åsvik.

Kurssilaisilta saa itsekin uusia ideoita. Åsa-Marialta saimme vinkin tapetin päälle maalaamisesta, samoin maizena-liimamassasta, jolla saa erilaista tekstuuria tauluihin, kiittelee Kataja.

Kurssilla on käytössä erilaisia tekniikoita, joihin kukin tuo mukanaan omat tarvikkeensa. Hyvässä ja idearikkaassa porukassa on mukava kokeilla myös jotain uutta, tai sitten uudistaa vanhaa työtä. Kuvataidekurssien suosio pitää pintansa ja nopea täytyy olla, mikäli mielii paikkansa lunastaa.

–Nämä, erityisesti päiväkurssit tulevat yleensä saman tien täyteen. Iltaryhmissä on ollut tilaa enemmän.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.