Lappajärveltä kirjelmöitiin Maahanmuuttovirastoon

Julkaistu:

Aihe:

Lappajärveltä on lähetetty Maahanmuuttovirastoon alla oleva kannanotto. Tieto asiasta saapui Järviseudun Sanomien toimitukseen vasta sen jälkeen, kun huomisen keskiviikon 30.9. lehti oli jo lähetetty painoon.

“”Arvoisa Maahanmuuttoviraston Hallintojohtaja Jouko Salonen

Lappajärven kunnanvaltuutetuille jaettiin viikonlopun aikana maahanmuuttoviraston sähköpostitiedote koskien Kivitippuun suunniteltua pakolaisten vastaanottotoimintaa.
Sopimus Kylpylä Kivitipun ja Maahanmuuttoviraston kesken allekirjoitetaan teidän tiedotteenne mukaan keskiviikkona 30.9.2015
Lappajärven Kunnanvaltuustolle vastaanottokeskusasia ollaan tuomassa kuitenkin vasta maanantaina 5.10.2015
Kivitippu ja koko Nykälänniemi on kunnan kannalta niin tärkeä ja merkittävä asia, ettei asiaa voida sivuuttaa lausumatta kantaa.
Meidän mielestämme avoimessa demokraattisessa päätöksenteossa tulee kuulla päättäjiä, jonka jälkeen asiasta päätetään yhdessä.
Järjestimme sähköpostikyselyn maanantain 28.9.2015 ja tiistain 29.9.2015 välisenä aikana Lappajärven kunnanvaltuuston jäsenille.
21 valtuutetusta 14 henkilöä ilmoitti kantansa. Kaikki 14 kunnanvaltuutettua vastustavat vastaanottokeskuksen perustamista Kylpylä Kivitippuun.
Toivomme, että kielteinen kannanotto huomioidaan Maahanmuuttovirastossa, eikä Kylpylä Kivitippuun perusteta Vastaanottokeskusta.

Lappajärvellä 29.9.2015

Mikko Puro, Kunnanvaltuuston jäsen
Hannu Kuoppala, Kunnanvaltuuston ja Kunnanhallituksen jäsen
Eino Korri, Kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja
Jari Ollila, Kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja
Ville Väkeväinen, Kunnanvaltuuston jäsen
Ville Ala-aho, Kunnanvaltuuston jäsen
Sami Savola, Kunnanvaltuuston jäsen””

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.